Τέλος εποχής για Windows XP SP2, W2K Server, W2K Pro και Windows Vista RTM

by Stefanos Kofopoulos • On 27-01-2010 • AT 2:31 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

adios w2k server

Κάποια στιγμή, ακόμα και για το software, ο χρόνος μετράει αντίστροφα και κάποια στιγμή σταματάει. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows XP SP2, Windows 2000 Server, Windows 2000 Professional και Windows Vista RTM δεν θα λαμβάνουν πλέον υποστήριξη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κανένα νέο update για πιθανά προβλήματα ασφαλείας ή bugs δεν θα βγει από το Redmond προς το PC σας. Είναι μια συναισθηματική στιγμή γιατί με τα Windows XP έγινε MCP, με W2K Server έμαθα να διαχειρίζομαι μια μικρή φάρμα από PCs με domain policy και Exchange 2000.

Το μέλλον είναι πλέον τα Windows 7 και το στοίχημα της Microsoft να συνδυάσει πολλά εργαλεία από 3rd parties στο desktop με τους servers και τον καινούριο Exchange. Αν θα το καταφέρει ή όχι μένει να το δούμε, το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο περισσότεροι αναβαθμίζονται στα Windows 7 τόσο καλύτερη γίνεται η επαφή με τον υπολογιστή και το web συνολικά.

Ακολουθεί και το press release με τα λογάκια τα επίσημα.

Την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής υποστήριξης για τέσσερα προϊόντα της ανακοινώνει η Microsoft και καλεί τους χρήστες να προχωρήσουν στις απαραίτητες αναβαθμίσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία του λειτουργικού τους συστήματος.

Η ανακοίνωση αυτή αφορά στα προϊόντα Windows XP Service Pack 2, Windows 2000 Server και Windows 2000 Professional, των οποίων η υποστήριξη λήγει στις 13 Ιουλίου 2010, καθώς και στα Windows Vista RTM, των οποίων η υποστήριξη τερματίζεται στις 13 Απριλίου.

Οι χρήστες των λειτουργικών αυτών συστημάτων θα πρέπει μέχρι τις παραπάνω καταληκτικές ημερομηνίες να έχουν υλοποιήσει τις απαιτούμενες αναβαθμίσεις, ούτως ώστε να διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ολοκληρωμένη υποστήριξη για τα προϊόντα τους και τη σωστή ροή της λήψης ενημερώσεων, όπως προβλέπεται από την πολιτική Κύκλου ζωής υποστήριξης της Microsoft.

Οι αναβαθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν οι χρήστες είναι οι εξής:

Windows XP Service Pack 2: αναβάθμιση σε Windows XP Service Pack 3 ή Windows Vista Service Pack 2 ή Windows 7

Windows Vista RTM: αναβάθμιση σε Windows Vista Service Pack 2 ή Windows 7

Windows 2000 Professional: αναβάθμιση σε Windows XP Service Pack 3 ή Windows Vista Service Pack 2 ή Windows 7

Windows 2000 Server: αναβάθμιση σε Windows Server 2008 ή Windows Server 2008 R2.

Σημειώνεται ότι τα service packs των Windows XP Service Pack 3 και Windows Vista Service Pack 2, διατίθενται δωρεάν από την ιστοσελίδα της Microsoft: www.microsoft.com/downloads.

Η πολιτική Κύκλου ζωής υποστήριξης της Microsoft καθορίζει τις συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τη διαθεσιμότητα της υποστήριξης ενός προϊόντος τη στιγμή της έκδοσης του και καθ’ όλης της διάρκεια της ζωής του. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://support.microsoft.com/lifecycle/

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευτυχώς πριν λίγο καιρό που προμηθευόμουνα (μέσω MSDNA) άδειες χρήσης για XP σκέφτηκα και πήρα μερικές και για 7. Παρόλα αυτά η αλλαγή από το ένα λειτουργικό στο άλλο θα είναι ζόρικη… Δε μιλάμε για 2000/XP που εμφανισιακά (αυτό ενδιαφέρει τον χρήστη αρχικά, ένα οικείο περιβάλλον) διέφεραν μόνο στα θέματα.
    Τα 7 διαφέρουν σε πολλά σημεία και απο τα Vista και από τα XP. Θα δημιουργηθεί πρόβλημα σίγουρα, είδικα στους μεγάλους οργανισμούς, αν γίνει αλλαγή OS. Εγω προσωπικά αν γίνει κάτι τέτοιο ή θα κατεβάσω τα τηλέφωνα ή θα πάρω άδεια…
    Πάντως καιρός ήτανε… φαντάζομαι ένα μέλλον χωρίς IE6…

    • Ε ναι, μόνο και μόνο που θα “αναγκαστεί ο κόσμος” να ξεχάσει τον IE6 θα είναι super. Παίζοντας λίγο με το domain policy τα Windows 7 έχουν μερικά όμορφα χαρακτηριστικά για να κόβεις του χρήστες από διάφορα τρελά και παλαβά. Ελπίζω να γίνει το migration σύντομα

Top

Show Buttons
Hide Buttons