Αντίο Nokia, η Microsoft ολοκληρώνει την εξαγορά

by Stefanos Kofopoulos • On 25-04-2014 • AT 4:55 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Αντίο Nokia, η Microsoft ολοκληρώνει την εξαγορά

Αυτό ήταν, η Nokia δεν υπάρχει πια όπως την ξέρουμε. Η κυρίαρχη εταιρεία κατασκευής κινητών αποτελεί πλέον τμήμα της Microsoft.

Microsoft Lumia smartphones, το αποτελεσμα της σωτηριας απο το burning platform

Ο Stephen Elop επιστρέφει στην Microsoft που άφησε για να γίνει CEO της Nokia και να την σώσει από την κρίση του burning platform. Μόνο που αυτή την φορά η Nokia δεν θα είναι συνεργάτης της Microsoft αλλά ένα ακόμα τμήμα της εταιρείας, με νέο CEO τον Satya Nadella.

Κάποιοι είχαν την ελπίδα ότι η Microsoft δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την εξαγορά και η Nokia θα παρέμενε ανεξάρτητη. Ήταν η ίδια αυταπάτη με το Plan B πριν από μερικά χρόνια, λίγο πριν η Nokia αρχίσει να χρησιμοποιεί τα Windows Phone.

“Η Microsoft Corp ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς του τμήματος Συσκευών και Υπηρεσιών της Nokia. Η εξαγορά έχει εγκριθεί από τους μετόχους της Nokia και από τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς σηματοδοτεί το ξεκίνημα της ένωσης αυτών των δύο οργανισμών” αναφέρει το δελτίο τύπου και συμπληρώνει “σαν μία ομάδα”.

Η Microsoft θα υποστηριξει την εγγυηση του Lumia smartphone και του Asha κινητου

Κατά πόσο η Nokia θα είναι ένα με την Microsoft ή απλά θα λειτουργήσει ως ένα ακόμα business unit μένει να το δούμε. Το λογότυπο Nokia θα αποτελέσει παρελθόν από τα Lumia smartphones.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Microsoft, “ο πρώην πρόεδρος της Nokia Stephen Elop, θα αναφέρεται στον Nadella και θα λειτουργεί ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft Devices Group, έχοντας την εποπτεία μιας ευρύτερης γκάμας συσκευών που περιλαμβάνει Lumia smartphones και tablets, κινητά τηλέφωνα Nokia, κονσόλες Xbox, Surface, προϊόντα Perceptive Pixel (PPI), καθώς και αξεσουάρ”.

Όσοι αγόρασαν Nokia Lumia, Nokia Asha και οποιοδήποτε άλλο Nokia προϊόν θα έχουν κάλυψη εγγύησης από την Microsoft. “Ως μέρος της συνεργασίας, η Microsoft θα τιμήσει όλες τις υπάρχουσες εγγυήσεις των πελατών της Nokia για τις υπάρχουσες συσκευές”. Τα νέα μοντέλα Microsoft Lumia smartphones θα έρθουν πολύ σύντομα στην επιφάνεια και σίγουρα θα έχουν πολλά Nokia χαρακτηριστικά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κριμα
    Αγοραζα παντα νοκια τα ειχα βολευτει δυστυχως ομως δεν θελω ξανα windows και στο κινητο μου φτανει πια τοσος ελεγχος και μονοπωλιο.

Top

Show Buttons
Hide Buttons