Το Microsoft Arc Mouse είναι ένα από τα πιο όμορφα και στιλάτα ποντίκια που έχω δει. Το μέγεθος του Arc Mouse είναι όσο μεγάλο πρέπει να είναι για να το αγκαλιάσει το χέρι και όσο μικρό απαιτεί μια τσάντα laptop. Συντονίζεται στα 2.4 GHz σε απόσταση μέχρι και 10 μέτρων από τον μικροσκοπικό πομποδέκτη Bluetooth που κουμπώνει μαγνητικά στο κάτω μέρος του Arc Mouse για να μην το χάνετε ποτέ.
Το ποντίκι διπλώνει στα 3/4 για να μειωθεί ο όγκος κατά την μεταφορά αλλά και για να διακόψει την τροφοδοσία της μπαταρίας όταν το Arc δεν χρησιμοποιείται αφού μεταφέρεται. Έξυπνη λύση όπως και το ενδεικτικό LED λειτουργίας στο πάνω μέρος του ποντικιού. Δυστυχώς όλα τα καλά πράγματα έχουν ένα τέλος και η Microsoft αφού κατάφερε να συνδυάσει στυλ με λειτουργικότητα, την ίδια στιγμή φρόντισε να μετατρέψει την εμπειρία χρήσης του Arc Mouse σε κάτι οδυνηρό.

Το back button στο αριστερό μέρος του ποντικού είναι τόσο χαμηλά τοποθετημένο ώστε να απαιτείται ιδιαίτερη προσπάθεια για να πατηθεί. Η παλάμη δεν πρέπει απλά να αγκαλιάσει το ποντίκι αλλά να το καλύψει πλήρως ώστε ο αντίχειρας να φτάσει αρκετά χαμηλά για να πατήσει το κουμπί την ίδια στιγμή που ο δείκτης και τα υπόλοιπα δάχτυλα ακουμπάνε και σέρνονται πάνω στην επιφάνεια.
Η καθημερινότητα μου απαιτεί την χρήση του back button στον browser και στα Windows που όμως θυσιάζεται στον βωμό του στυλ. Αν αυτό δεν σας απασχολεί και θέλετε ένα όμορφο ποντίκι εύκολο στην μεταφορά και με μικροσκοπικό USB transceiver, το Microsoft Arc Mouse είναι μονόδρομος. Εγώ θα μείνω με το Wireless Notebook Presenter Mouse 8000 προς το παρόν.









13 σχόλια
fr3quency fr3quency.deviantart.com on 06.03.2009 @ 02:34 pm.
Πολύ όμορφο. Μακάρι να το είχα. Oh well, θα περιμένω τα Windows 7 για να το αγοράσω. <33
Titanas on 06.03.2009 @ 02:39 pm. Twitter: @titanas
Όμορφο πολύ αλλά αυτό το back button να φτιάξουν γμτ
Θοδωρης on 06.03.2009 @ 02:59 pm.
Ομορφο…Αλλα οχι για χρηστες με νευρα!!!!!!!
Αν το χτυπησουμε στο γραφειο θα ανοιξει στα 2!
fractalbit galop.gr on 06.03.2009 @ 03:00 pm.
Συμφωνώ για το back button αλλά συνολικά είναι πολύ ωραίο ποντικάκι. Ωστόσο απορώ με το quality control και την αντοχή του μηχανισμού αναδίπλωσης. Το δικό μου χάλασε τη δεύτερη μέρα μετά από 10-15 άνοιξε-κλείσε!
Titanas on 06.03.2009 @ 03:07 pm. Twitter: @titanas
Γιατί το άνοιξες / έκλεισες τόσες φορές; Συνολικά πρέπει να το έκανα και εγώ τόσες περίπου αλλά δεν ένιωσα οτι υπάρχει πρόβλημα. Ένιωσα οτι η κατασκευή είναι αρκετά καλή
fractalbit galop.gr on 06.03.2009 @ 03:53 pm.
Ε κοίτα να δεις οι 5-6 πρώτες φορές ήταν απλά και μόνο για παιχνίδι, περιεργαζόμουνα το ποντίκι και οι υπόλοιπες από κανονική συχνή χρήση. Αλλά το θεωρείς λογικό να χαλάσει τόσο γρήγορα; Μάλλον έπεσα σε ελαττωματικό κομμάτι.
Alexandros039 corsairs2.pblogs.gr on 06.03.2009 @ 05:33 pm.
Ομολογώ πολύ παράξενο ποντίκι…
Αλλά φυσικά δεν κοιτάμε την εμφάνιση αλλά τον ανατομικό και πρωτότυπο
σχεδιασμό του.
Και συμφωνώ με τον Θοδωρή αν κάποιος έχει νεύρα τότε το ποντίκι τα τίναξε.χε χε
nikit zero.gr on 06.03.2009 @ 05:38 pm.
Το χρησιμοποιώ εδώ και περίπου 2 μήνες και μπορώ να πω ότι είναι κομψό και εύκολο στη μεταφορά. Από πλευράς λειτουργικότητας το μόνο μειονέκτημα είναι το button back που είναι πολύ χαμηλά.
24net.gr 24net.gr on 07.03.2009 @ 03:41 pm.
καιρός ήταν να δούμε και κάτι διαφορετικό στα mouse.
Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά …. ίδια
Titanas on 07.03.2009 @ 03:46 pm. Twitter: @titanas
Προφανώς και όλα τα υπόλοιπα δεν είναι απλά τα ίδια.. για δες το Microsoft Wireless Notebook Presenter Mouse 8000
emitilinios emitilinios.blogspot.com on 07.03.2009 @ 11:48 pm. Twitter: @emitilinios
Ωραίο το ποντικάκι φίλε τιτάνα αλλά δεν θα αντικαταστήσει το Wireless Notebook Presenter Mouse 8000 μου. Έχει και πολύ βολικό back button.
emitilinios emitilinios.blogspot.com on 08.03.2009 @ 01:46 am. Twitter: @emitilinios
sorry. λαθος mouse. αυτο έχω ¨VX Nano Cordless Laser Mouse
zafiris on 13.12.2009 @ 02:45 am.
ωραιο Mouse και εντυπωσιακη σχεδιαση!