Με drones οι παραδόσεις από την Google

by Nikos Kaimakamis • On 29-08-2014 • AT 4:34 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

project-wing-still-02

Την ιδέα της Amazon φαίνεται πως ζήλεψε η Google, με το Project Wing, το οποίο φαίνεται πως είναι το δικό της μυστικό πρόγραμμα για την παράδοση προϊόντων με τη χρήση drones. 

O σκοπός της Google είναι τα drones του Project να είναι ικανά να παραδίδουν το φορτίο τους το πολύ σε δύο λεπτά. Για το σκοπό αυτό, η ομάδα που δουλεύει εκεί φέρεται να έχει εξελίξει ένα ιπτάμενο όχημα το οποίο μπορεί να απογειώνεται κάθετα όπως ένα ελικόπτερο και μετά να πετά ευθεία όπως ένα μικρό αεροπλάνο.

Για την παράδοση του φορτίου του αιωρείται και αφήνει με προσοχή το φορτίο του στο έδαφος με ένα αποσπώμενο κομμάτι που φτάνει στο έδαφος, αφήνει το φορτίο και επιστρέφει.

Το Google X, η ομάδα που ασχολείται με το Project έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου μπορεί να δει κανείς τα drones να παραδίδουν ένα μικρό φορτίο στην Αυστραλία. Οι ιθύνοντες του Project Wing, λένε στο βίντεο ότι απέχουμε ακόμα αρκετά από την ευρεία χρήση μίας τέτοιας υπηρεσίας, αλλά όσα δοκιμάζονται σε πρώιμο στάδιο δείχνουν να λειτουργούν ικανοποιητικά.

H επέκταση της Google και σε άλλα πεδία πέρα από το κομμάτι του λογισμικού και του Internet, κεντρίζει το ενδιαφέρον των αναλυτών, όπως φαίνεται με την εμπλοκή της σε ένα τέτοιο Project.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons