Akismet stats

Παρατήρησα ότι τις τελευταίες μέρες το spam που έπιανε το Akismet μειώθηκε αρκετά. Τα 1500-2000 spam comments την ημέρα ξαφνικά έγιναν 200-400 μόνο! Πριν λίγο κοίταξα τα στατιστικά του Akismet και είδα το εξής καταπληκτικό, 86% of all comments are spam. Το καταπληκτικό της υπόθεσης είναι τα στατιστικά των προηγούμενων εβδομάδων που συνήθως έδιναν 98% ή 99% spam.

Υπάρχει εξήγηση και ακούει στο όνομα Lance Atkinson και Jody Smith, spammers που ένιωσαν την καυτή ανάσα του νόμου στον σβέρκο τους. Οι κύριοι έστελαν καθημερινά 10 billion emails / comments την ημέρα ή αν προτιμάτε 115,741 κάθε δευτερόλεπτο. Το US Federal Trade Commission (FTC) έριξε πρόστιμο $2.2 εκατομμυρίων και 3 χρόνια φυλακή επειδή οι spammers προωθώσαν διάφορα “θεραπευτικά” προϊόντα.

Στο διάγραμμα βλέπετε τα στατιστικά του Akismet. Δεν αποτελούν μοναδικό στοιχείο αλλά σίγουρα μια καλή ένδειξη αφού το Akismet χρησιμοποιείται σε διάφορες πλατφόρμες εκτός WordPress.

Tags ,

Θέματα με μεγάλο ενδιαφέρον

Firefox 10 εδώ και τώρα για όλους

Firefox 10 εδώ και τώρα για όλους

13 σχόλια

Περισσότερα...
Nokia Lumia 800 teardown, τα σωθικά που ήθελες να δεις

Nokia Lumia 800 teardown, τα σωθικά που ήθελες να δεις

1 σχόλιο

Περισσότερα...
Seagate Momentus XT: υβριδικός HDD υψηλών επιδόσεων

Seagate Momentus XT: υβριδικός HDD υψηλών επιδόσεων

5 σχόλια

Περισσότερα...

4 σχόλια στο θέμα: Λιγότερο spam προς το παρόν

NikChris. on 16.10.2008 @ 10:11 pm.

Τι 3 ? 33 Χρόνια πρέπει να τους ρίξουν … ;)

Απάντηση
mesasola on 16.10.2008 @ 10:28 pm.

Στην πυρά. Ελπίζω να πιάσουν και τους υπόλοιπους mail spammers με τα γνωστά mail γιατί πλέον ούτε το ESET δεν προλαβαίνει να ενημερωθεί για να τα πιάσει. Μετρημένα το 95% του mailbox μου το τελευταίο 6μηνο είναι spam.

Απάντηση
Xristos on 16.10.2008 @ 10:37 pm.

Συγνώμη αλλά εννοείς 115 spam comments το δευτερόλεπτο postarontai εδώ καθημερινά?

Απάντηση
Titanas on 17.10.2008 @ 02:13 am.

Xristos, καθημερινά το pestaola.gr με “φυσιολογικές” συνθήκες έχει περίπου 2000+ spam comments. Το 115.741 κάθε δευτερόλεπτο σημαίνεια περίπου 115 χιλιάδες spam μηνύματα το δευτερόλπετο σε όλο τον κόσμο.. τόσα περίπου έστελαν οι 2 κύριοι

Απάντηση

Πες την γνώμη σου

Πες την γνώμη σου χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό στο Facebook

Bold Link Quote