iPhone OS 4.0 multitasking UI, τα πρώτα leaks

by Stefanos Kofopoulos • On 19-01-2010 • AT 8:48 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

iPhone OS 4.0, τα πρώτα leaks

Δεν έχουν μείνει πολλές μέρες μέχρι την επόμενη Τετάρτη και ήδη τα πρώτα leaks για το iPhone OS 4.0 κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του BGR φαίνεται πως η Apple θα αλλάξει σημαντικά το λειτουργικό των iPhone 3G και iPhone 3GS με τέτοιο τρόπο που θα τηλέφωνα θα γίνουν περισσότερο υπολογιστές από ό,τι είναι τώρα. Αν οι πληροφορίες επαληθευθούν, πιστέψτε με έχουν κάθε λόγο να επαληθευθούν, το νέο iPhone OS 4.0 θα προσφέρει:

– Μulti-touch gestures OS-wide
– “A few new ways” to run applications in the background — multitasking
– Many graphical and UI changes to make navigating through the OS easier and more efficient
– Νew syncing ability for the contacts and calendar applications

Όλα αυτά αν και πληροφορίες / φήμες έχουν νόημα. Η Apple πρέπει να βελτιώσει σημαντικά κάποια κομμάτι του UI, να επιτρέψει επιτέλους να τρέχουν πολλές εφαρμογές στο background, να φτιάξει τα notifications και τον τρόπο που αλληλεπιδρά ο χρήστης με αυτά και να επιτρέψει OTA syncing ίσως. Υπομονή μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ε ναι καιρός είναι. Σε jailbreak παίζει μήνες τώρα και είναι το βασικό αγκάθι που έχει. Δηλαδή έλεος

 2. Το εντυπωσιακό που σπανια βλέπεις σε άλλους κατασκευαστές είναι πως ενώ η συσκευή κυκλοφορεί τόσο καιρό, σου πετάει μια αναβάθμιση και έχεις ένα super ανανεωμένο τηλέφωνο για να ασχολείσαι μέχρι να βγει το επόμενο! Και συνήθως δεν μιλάμε για απλές αλλαγούλες!

  Θα μου πεις, οκ αφού μπορούσε να τα κάνει από την αρχή όλα αυτά γιατί δεν τα έβαζαν τότε (και θα έχεις και δίκιο), αλλά από την άλλη έτσι η έκπληξη είναι μεγαλύτερη!

  Είδωμεν!

  :)

  • Έχει συμβεί και θα συμβεί ξανά και σε non Apple κινητά. Να θυμίσω HTC Hero και HTC HD2 απλά.

   Γιατί δεν το κάνουν από την αρχή το κατανοώ. Εταιρεία είναι, πρέπει να πουλήσει, κάνει marketing κλπ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα fan boys δεν πρέπει να βλέπουν τα τεράστια μείον του σήμερα όταν το iPhone OS 3.1.x είναι τόσο πίσω από τον ανταγωνισμό αλλά και τις jail break εφαρμογές.

   Για να δούμε πως θα δικαιολογήσουν την μπαταρία τώρα, αν τελικά παρουσιάσουν apps στο background .

   • Όχι και τόσο! Στο hd2 οι αλλαγές είναι μόνο φήμες και “θα” για το μέλλον!

    Α! περιμένω και ένα N900 για να έχω την άνεση να το “θάβω” και με αποδείξεις! :p

   • Το N900 ήδη μετράει ένα σημαντικό update στο Maemo 5 και θα δούμε για το μέλλον. Ό,τι και να γίνει όμως θέλεις να μου πείς ότι επειδή θα έχεις iPhone OS 4.0 στο 3GS όταν ανακοινώσει το iPhone 4 δεν θα αγοράσεις και το νέο hardware;

 3. Προφανώς και θα το αγοράσω όπως αγοράζω συνεχώς νέα μοντέλα και άλλων συσκευών. Μέχρι τότε όμως θα έχω στα χέρια μου κάτι νέο (firmware) να παίζω!

  Το ίδιο θα έκανα και με το HD2! Αν το έπαιρνα τώρα πχ (ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το N900) θα έπαιζα μαζί του κανα 2 μέρες και μετά θα ήξερα πως δεν θα έβλεπα κάποια σημαντική αλλαγή στο firmware για πολλούύύύύύύύύς μήνες! Ή ακόμη χειρότερα αν τα 7 θα τα έχουμε του χρόνου, δεν θα είχα στα χέρια μου μέχρι τότε το HD2!

  :)

  • Έλα τώρα κάνεις ότι δεν βλέπεις την πραγματικότητα με τα Windows Mobile 7 και το post που έγραψα για το Pink – Zune Phone.

   Μπορεί να δούμε preview του iPhone OS 4.0 όπως έκαναν και στο παρελθόν αλλά μην ξεχνάμε πότε παρουσίασε το λειτουργικό έτοιμο.

 4. Για τα mobile windows 7 επέτρεψε μου να έχω πολλές επιφυλάξεις για το τελικό αποτέλεσμα! Έχουμε καιρό να το σχολιάσουμε όταν με το καλό βγεί η πρώτη έκδοση.

  Μπορεί όντως να δούμε preview του iphone O.S.4 αλλά τουλαχιστον από το dev account θα μπορούμε να το κατεβάσουμε για να δούμε αν αξίζει ή όχι! Μπορεί όμως να μη δούμε και τίποτα από όσα περιμένουμε, οπότε υπομονή μέχρι την επόμενη Τετάρτη!

  :)

 5. Δύσκολη απόφαση η αναβάθμιση…
  Ειδικά σε εμάς που έχουμε jailbroken iphone και περασμένα τα 1002 καλούδια απο Cydia …
  Θα περιμένω ΣΙΓΟΥΡΑ να βγεί το σπάσιμο και μετά θα το σκεφτώ, αναλόγως το πόσο εκνευριστικές θα γίνουν οι εφαρμογές απο το AppStore, απαιτώντας άμεση αναβάθμιση στο νέο OS..

  • Ε ναι ειδικά σε εσάς είναι ένα πρόβλημα! Το γνωρίζατε όμως από την αρχή! :)

Top

Show Buttons
Hide Buttons