iPhone 5S με Apple A7 64-bit: η Qualcomm τρέχει να προλάβει

by Stefanos Kofopoulos • On 17-12-2013 • AT 1:30 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

iPhone 5S με Apple Α7 64-bit: η Qualcomm τρέχει να προλάβει

Οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για τον Apple A7 64-bit επεξεργαστή του iPhone 5S δεν σταματάνε. Εχθές μάθαμε ότι κατασκευάζεται από την Samsung, σήμερα διαρρέουν πληροφορίες ότι η Qualcomm αιφνιδιάστηκε από τον Apple A7 και τρέχει να προλάβει.

Η ανακοίνωση του iPhone 5S με τον Apple Α7 64-bit επεξεργαστή αναστάτωσε την αγορά. Οι ανταγωνιστές της Apple αρχικά μείωσαν το τεχνολογικό επίτευγμα των 64-bit σε smartphones αλλά φαίνεται ότι τώρα όλοι θέλουν να αναβαθμιστούν σε 64-bit μέσα στο 2014. Εκτός από το iPhone 5S, τα νέα iPad Air και iPad mini 2 Retina Display χρησιμοποιούν τον ίδιο Apple A7 64-bit επεξεργαστή.

iPhone 5S, iPad Air και iPad mini Retina Display χρησιμοποιουν Apple A7 64-bit CPU

Η Qualcomm ήταν από τις πρώτες εταιρείες που εκφράστηκε δημόσια για τον Apple A7 με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια, χαρακτηρίζοντας τον νέο επεξεργαστή ως κόλπο του marketing. Οι πληροφορίες που διαρρέουν αναφέρουν ότι η Qualcomm αιφνιδιάστηκε από την Apple και ήδη δουλεύει για να παρουσιάσει τον δικό της Snapdragon 64-bit στα μέσα του 2014.

Το άρθρο με τις πληροφορίες μεταφέρει τα εξής λόγια από τον εργαζόμενο της Qualcomm “The 64-bit Apple chip hit us in the gut. Not just us, but everyone, really. We were slack-jawed, and stunned, and unprepared. It’s not that big a performance difference right now, since most current software won’t benefit. But in Spinal Tap terms it’s like, 32 more, and now everyone wants it. […] Apple kicked everybody in the balls with this. It’s being downplayed, but it set off panic in the industry”.

Μετα το iPhone 5S με Apple A7 64-bit CPU ετοιμαζονται Qualcomm Snapdragon 64-bit και Samsung Exynos 64-bit

Η δύναμη του Apple Α7 64-bit δεν είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμη από τα διαθέσιμα apps αλλά είναι θέμα χρόνο μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες εφαρμογές που θα τρέχουν πλήρως σε 64-bit και να χρησιμοποιούν κάθε ίχνος της δύναμης του Apple A7. Εκτός από την Qualcomm και τον Snapdragon 64-bit η Samsung έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει το δικό της Exynos 64-bit επεξεργαστή στις αρχές του 2014, πιθανότατα μαζί με το νέο Samsung Galaxy S4 smartphone.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 64bit / 1gb ram just non sense

  2. I have iPhone 5s for the record ..

  3. Μιας και γίνεται λόγος για τον A7 64 bit processor της Apple, η Samsung που αρχικά είχε λοιδωρήσει την πρακτική αξία και χρησιμότητά του, τώρα ετοιμάζεται από ότι λέγεται να τον συμπεριλάβει στο Galaxy S5! Τα σχόλια δικά σας…

  4. ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΠΥΡΙΝΟ ΣΤΟ 1,3 ΜΕ (iOS 7.1: Διαθέσιμη η beta στους developers) ΕΚΔΟΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΛΙΓΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ S4 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΠΥΡΙΝΟ

    http://www.youtube.com/watch?v=4MWwBv3hQHA

Top

Show Buttons
Hide Buttons