Η Siri έρχεται και στους Mac

by Nikos Kaimakamis • On 11-08-2014 • AT 12:37 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Siri-Icon-2

Η Apple ετοιμάζεται να φέρει την ψηφιακή της βοηθό, τη Siri, πέρα από τον κόσμο των mobile και σε εκείνο των υπολογιστών, όπως δείχνει η αίτηση για ευρεσιτεχνία που κατέθεσε στην ανάλογη Αρχή στις ΗΠΑ. 

Στην αίτηση αυτή φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Siri θα περάσει στον κόσμο των υπολογιστών της Apple, καθώς περιγράφεται αναλυτικά το τι θα κάνει ο ψηφιακός βοηθός στους Mac. Η εφαρμογή θα μπορεί να ενεργοποιηθεί με μία κίνηση και θα βρίσκεται πάντοτε έτοιμη στο παρασκήνιο για να εκτελέσει τις εντολές του χρήστη. Η χρήση μίας φωνητικής εντολής ενεργοποίησης είναι επίσης εξαιρετικά πιθανή.

Ο ρόλος της Siri θα είναι και εδώ το να απαντά σε ερωτήσεις και αναζητήσεις του χρήστη, περίπου με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί τώρα και στο iOS. Λόγω της επεξεργαστικής ισχύος των laptop, όμως, θα μπορεί να κάνει και άλλες λειτουργίες, όπως είναι για παράδειγμα, το να αντιγράψει μία εικόνα πάνω στην οποία βρίσκεται ο κέρσορας εκείνη την στιγμή και άλλα. Παράλληλα, θα μπορεί να εκτελεί εργασίες στο παρασκήνιο για τον χρήστη, ενώ εκείνος ασχολείται με κάτι άλλο εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Σύμφωνα με το Techcrunch, η πλήρης ενσωμάτωση της Siri στο λειτουργικό σύστημα της Apple για υπολογιστές δεν είναι κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα, καθώς εκτιμάται ότι απαιτεί καλό σχεδιασμό και αρκετή δουλειά από τους προγραμματιστές στο Cupertino.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons