Η Huawei εγκαταλείπει τα Windows Phones

by Nikos Kaimakamis • On 17-09-2014 • AT 10:09 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Huawei-W1

O τρίτος σε μέγεθος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο αποκαλύπτει τις προθέσεις του να εγκαταλείψει το άρμα των Windows Phones, λόγω των μη ικανοποιητικών πωλήσεων. 

Αντί για το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, η Huawei, φέρεται διατεθειμένη να επιλέξει να παρουσιάσει Android συσκευές, σε μία προσπάθειά να κερδίσει μεγαλύτερο μέρος της αγοράς σε σχέση με την Samsung και την Apple. Τα δεδομένα αυτά έχουν προκύψει μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος Marketing καταναλωτικών προϊόντων της εταιρείας στο πλαίσιο συνέντευξης.

Ως ένα από τα προβλήματα που έχει το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τονίστηκε το ότι δεν είναι ανεξάρτητο όσο το Android και πολλά είναι εκείνα τα στοιχεία που καθορίζονται από την ίδια την Microsoft και όχι από τον κατασκευαστή του smartphone. Αντίθετα, το Android εκτιμάται ότι φέρνει μεγαλύτερα περιθώρια καινοτομίας στον κατασκευαστή.

Η Huawei, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC κατέχει το 6,9% της παγκόσμιας αγοράς smartphones, ενώ είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι έχει φτάσει εκεί, καθώς παρουσίασε το πρώτο της smartphone μόλις το 2010. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο μισό του 2014 η εταιρεία έχει ήδη αποστείλει στις αγορές 64,2 εκατομμύρια smartphones, αριθμός που δείχνει αύξηση της τάξης του 62% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Οι εκτιμήσεις της εταιρείας είναι ότι οι αποστολές smartphones στις αγορές θα φτάσουν τις 90 εκατομμύρια συσκευές φέτος.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons