Η TSMC παραδίδει επεξεργαστές 20nm στην Apple

by George Polyzos • On 11-07-2014 • AT 11:10 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Tablet_For_Business

 

Η ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών TSMC φέρεται να έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις των πρώτων επεξεργαστών στην Apple, αντικαθιστώντας την κορεατική Samsung.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι επεξεργαστές που παραδίδονται στα πλαίσια της παραγγελίας της Apple αφορούν μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί με τη νέα επεξεργασία των 20nm.

Η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co) αποτελεί τον μεγαλύτερο, ανεξάρτητο, κατασκευαστή chips παγκοσμίως. Προηγούμενος προμηθευτής επεξεργαστών της Apple, για όλα της τα μοντέλα iPhone και iPad, ήταν η Samsung. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung χρησιμοποιούσε την επεξεργασία 28nm αντί της επεξεργασίας κατασκευής των 20nm της TSMC.

Αν και είναι δύσκολο να γίνουν άμεσες συγκρίσεις ανάμεσα στις δύο τεχνολογίες κατασκευής, εντούτοις η γενική αρχή θέλει τη μικρότερη διαδικασία παραγωγής να επιτρέπει στους σχεδιαστές επεξεργαστών να «τοποθετούν» μεγαλύτερο αριθμό τρανζίστορ στον ίδιο χώρο ή τον ίδιο αριθμό τρανζίστορ σε μικρότερο διαθέσιμο χώρο.

Θεωρητικά πάντα, οι επεξεργαστές που έχουν προέλθει από μικρότερη επεξεργασία κατασκευής προσφέρουν και μεγαλύτερες επιδόσεις διατηρώντας χαμηλότερα τις απαιτήσεις σε ενέργεια. Δηλαδή, στοιχεία σημαντικά για τη βελτίωση επιδόσεων και διάρκειας της μπαταρίας των smartphones και των tablets επόμενης γενιάς.

Επιπλέον, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι Apple και TSMC σχεδιάζουν την από κοινού ανάπτυξη ενός επεξεργαστή τεχνολογίας κατασκευής στα 16nm, ο οποίος αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του εντός του 2015.

Οι νέοι επεξεργαστές που παραδίδει η TSMC αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στις επόμενες συσκευές, ταμπλέτες και smartphones, που πρόκειται να παρουσιάσει η Apple, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει τις προμήθειες επεξεργαστών από τη Samsung. Προφανώς η διατήρηση και των δύο προμηθευτών θα επιτρέψει στην Appleνα πετυχαίνει καλύτερες τιμές, μέσω διαπραγμάτευσης.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons