Η Sony αυξάνει την παραγωγή αισθητήρων για κάμερες κινητών

by George Polyzos • On 23-07-2014 • AT 2:19 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Digital Imaging

CMOS_sensor

 

Η Sony προτίθεται να επενδύσει 345 εκατομμύρια δολάρια στην αύξηση της παραγωγής αισθητήρων για κάμερες που θα προορίζονται για smartphones και ταμπλέτες.

Ο λόγος αυτής της κίνησης, σύμφωνα με το Reuters, δεν είναι άλλος από την «έκρηξη» των παραγγελιών από κατασκευαστές smartphones, για εμπρόσθιες κάμερες που θα χρησιμοποιούνται για selfies.

Για να επιτευχθούν τα σχέδιά της, η Sony θα αυξήσει την παραγωγή αισθητήρων CMOS σε δύο υπάρχοντα εργοστάσια ενώ θα προστεθεί σε αυτά και ένα τρίτο που εξαγοράστηκε από την Renesas Electronics, έναντι 35 δισεκατομμυρίων γιεν (περίπου 345 εκατ. δολάρια). Η συγκεκριμένη επένδυση θα της επιτρέψει να αυξήσει την παραγωγή της κατά 13% έως τον Αύγουστο του 2015.

Οι αισθητήρες για κάμερες είναι ένα πεδίο στο οποίο γενικά η Sony θεωρείται κυρίαρχος της αγοράς. Ωστόσο, η στροφή προς τις εμπρόσθιες κάμερες θα την φέρει αντιμέτωπη με ένα νέο ανταγωνιστή, την Omnivision Technologies, η οποία αποτελεί προμηθευτή αισθητήρων για εμπρόσθιες κάμερες που συνήθως διαθέτουν και χαμηλότερες αναλύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony προμηθεύει με αισθητήρες κύριας κάμερας την Apple, με τους οποίους εξοπλίζει τις συσκευές iPhone.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αφού είδε η Sony ότι το Xperia Z2 με την κάμερα 20.7 MP και με υποβρύχιες λήψεις ότι είναι από τις καλύτερες κάμερες δοκιμάζει να προσθέσει και άλλους αισθητήρες.

    • Προφανώς η αύξηση της παραγωγής σχετίζεται με τις αυξημένες παραγγελίες άλλων κατασκευαστών συσκευών και δεν σχετίζεται αποκλειστικά με τις συσκευές Xperia.

  2. μετά τη sony που έδινε συσκευές με κάμερα πολλών Mpφαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες

Top

Show Buttons
Hide Buttons