Η Samsung ξεκινά την παραγωγή επεξεργαστών 14 nm

by Nikos Kaimakamis • On 12-12-2014 • AT 3:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

samsung 14nm

H Samsung βάζει σε λειτουργία τη γραμμή παραγωγής στα 14 nm για τους επεξεργαστές της που προορίζονται προς χρήση από τρίτους πελάτες. 

Η Samsung δεν έχει δώσει στοιχεία για το ποιοι είναι οι πελάτες αυτοί, αλλά τόνισε ότι η εν λόγω παραγωγή πηγαίνει πολύ καλά και είναι ευχαριστημένη. Ο σκοπός της Samsung είναι να κερδίσει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο από τον κύριο ανταγωνιστή της που είναι η TSMC, μία ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής μικροεπεξεργαστών.

Σύμφωνα με το ZDNet, οι δύο πιο πιθανοί πελάτες των chip 14 nm της Samsung εκτιμάται ότι είναι η Apple με τον S1 που προορίζεται για το Apple Watch, αλλά και η Qualcomm, ενώ δεν αποκλείεται η γραμμή παραγωγής της Samsung να παράξει τα chips για τα νέα GPUs της AMD.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung τονίζει τα πλεονεκτήματα της παραγωγής επεξεργαστών 14 νανομέτρων FinFET, τα οποία έχουν 20% μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ, με 35% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, ενώ έχουν κατά 15% μικρότερες διαστάσεις σε σχέση με τα chips των 20 νανομέτρων.

Σύμφωνα με το Toms Hardware, η χρήση επεξεργαστών στα 14 nm μπορεί να βοηθήσει την περαιτέρω επέκταση της αυτονομίας των smartwatches, τα οποία δείχνουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους, λόγω της κατανάλωσης ενέργειας των επεξεργαστών που χρησιμοποιούν στο εσωτερικό τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons