Η Oracle αποκαλύπτει πρακτικές διαχείρισης τμημάτων χρηματοοικονομικών

by George Polyzos • On 03-10-2014 • AT 3:28 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

oracle 2

Η Oracle συνεργάζεται με την Financial Executives International σε έρευνα που δείχνει πώς μπορούν οι ψηφιακές τεχνολογίες να μετασχηματίσουν τα χρηματοοικονομικά.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες, όπως το Cloud, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φορητές συσκευές και τα μεγάλα σύνολα δεδομένων (Big Data) αλλάζουν τη δυναμική του ανταγωνισμού στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Οι οργανισμοί που γνωρίζουν πώς να δημιουργήσουν επιχειρηματικά μοντέλα τα οποία είναι προσαρμοσμένα στην ψηφιακή εποχή και αξιοποιούν τις σύγχρονες τεχνολογίες, θριαμβεύουν.

Οι επικεφαλής επιχειρήσεων που συνεχίζουν να επενδύουν σε παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα βασισμένα σε παλαιού τύπου συστήματα εκθέτουν τις εταιρείες τους, τους εργαζόμενους και τους μετόχους σε σοβαρούς κινδύνους.

Για να βοηθήσει τους CFO να κατακτήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η Oracle συνεργάστηκε με τη Financial Executives International (FEI) για να εντοπίσει τις σύγχρονες βέλτιστες πρακτικές που θα βοηθήσουν τους CFO και το τμήμα χρηματοοικονομικών να διακριθούν στην ψηφιακή εποχή.

Η έκθεση έχει τον τίτλο «Modern Finance in the Digital Age» και στηρίχτηκε σε αναλυτικές συνεντεύξεις με περισσότερους από 20 κορυφαίους CFO, στελέχη χρηματοοικονομικών και ειδικούς του τομέα από τις κυριότερες γεωγραφικές περιοχές.

Οι βέλτιστες πρακτικές εστιάζονται στο να διασφαλιστεί ότι οι CFO έχουν ό,τι χρειάζεται για το νέο ρόλο τους στην προώθηση πιο ευέλικτων επιχειρηματικών μοντέλων που θα βασίζονται στην τεχνολογία, καθώς και για την ενίσχυση της συνεργασίας με τα ανώτερα διοικητικά στελέχη.

Πώς μπορούν οι CFO να μετασχηματίσουν τους κεντρικούς τομείς αρμοδιοτήτων με τα σύγχρονα χρηματοοικονομικά:

  • Αναφορές και συμμόρφωση
  • Μέτρηση και απόκριση
  • Σχεδιασμός και προβλέψεις
  • Προμήθειες και πληρωμές
  • Διαχείριση χρηματοοικονομικών των έργων
  • Διαχείριση αλλαγών
  • Απόδοση των επενδύσεων (ROI)

Ο Jeff Henley, Oracle Vice Chairman, δήλωσε: «Οι CFO πρέπει να αναγνωρίσουν την αξία μιας ολιστικής προσέγγισης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό που μπορεί να αποφέρει εξοικονόμηση πόρων από τις λειτουργίες και την απαραίτητη ευελιξία για αλλαγή επιχειρηματικών μοντέλων ή για είσοδο σε νέες αγορές και εγκατάλειψη άλλων. Αυτοί που διαπρέπουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό σε μια επιχείρηση όχι μόνο εκπληρώνουν το ρόλο τους ως θεματοφύλακες της εταιρικής αξίας, αλλά επίσης ανέρχονται σε καλύτερη θέση για να αναλάβουν ευρύτερο ηγετικό ρόλο στους οργανισμούς τους».

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons