Η Microsoft μετονομάζει το Lync σε «Skype for Business»

by George Polyzos • On 12-11-2014 • AT 1:53 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

skype-logo-shadow

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μετονομάσει την εφαρμογή επικοινωνίας Lync, που είναι προσανατολισμένη στις ανάγκες των επιχειρήσεων, σε «Skype for Business».

Το νέο Skype for Business θα παραμείνει μία υπηρεσία του Office 365, όταν θα κληθεί να αντικαταστήσει το Lync, εντός του α’ εξαμήνου του 2015. Το Lync, το οποίο ήταν αρχικά γνωστό σαν Microsoft Office Communicator, προσφέρει υπηρεσίες επιχειρηματικού instant messaging, VoIP, τηλεδιασκέψεων κλπ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επικοινωνία εντός ενός οργανισμού, μεταξύ διαφορετικών οργανισμών ή ακόμη και με εξωτερικούς χρήστες του Διαδικτύου.

Η νέα εφαρμογή, όπως αναφέρει το TechCrunch, θα μοιάζει πολύ με την ήδη υπάρχουσα έκδοση του Skype, υιοθετώντας τα εικονίδια του Skype για την πραγματοποίηση κλήσης, προσθήκης βίντεο και τερματισμού κλήσης ενώ θα διατηρηθεί και το call monitor της εφαρμογής. Επιπλέον, μέσω του Skype for Business θα είναι εφικτή και η κλήση χρηστών του Skype.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη εφαρμογή της Microsoft που λαμβάνει το συνοδευτικό «for Business», μετά το OneDrive for Business που είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά. Πρόκειται για μία πρακτική την οποία κατά παρόμοιο τρόπο ακολούθησε πρόσφατα και η Google με την ενοποίηση όλων των επαγγελματικών της εφαρμογών κάτω από το brand «Google for Work».

Το Lync αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες της Microsoft συνεισφέροντας ετήσια έσοδα της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons