Η Microsoft ακολουθεί σε αξία την Apple

by Nikos Kaimakamis • On 17-11-2014 • AT 4:29 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

 

satya-nadella

H Microsoft αυξάνει την αξία της και γίνεται η δεύτερη εταιρεία μετά την Apple στην σχετική κατάταξη, παίρνοντας τη θέση που κατείχε μέχρι σήμερα η Exxon Mobil. 

H Apple έχει γίνει η εταιρεία με την μεγαλύτερη αξία τα τελευταία δυο χρόνια, παίρνοντας την πρωτοκαθεδρία από την Exxon Mobil, στοιχείο που είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του χρηματιστηριακού κόσμου στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι.

Τώρα, μία ακόμα εταιρεία από τον κόσμο της τεχνολογίας, η Microsoft, έρχεται να ανεβάσει την αξία της. Η μετοχή της Microsoft ανέβηκε κατά 40% από τον Ιανουάριο του 2014 και έπειτα, στοιχείο που φέρνει χαμόγελα στην εταιρεία και όχι άδικα.

Η Microsoft έχει πλέον αξία 408 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Exxon Mobil έχει αξία που φτάνει τα 402 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Apple βρίσκεται πολύ μακριά και από τις δύο εταιρείες με αξία 670 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επομένως δεν πρέπει να αναμένουμε σύντομα αλλαγές στην κορυφή της κατηγορίας.

Στο σημείο αυτό είναι καλό να τονιστεί ότι η Microsoft ήταν η πρώτη σε αξία εταιρεία τον Δεκέμβριο του 1999, με την αξία της να αποτιμάται τότε, σε 616 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το BGR, η άνοδος της Microsoft οφείλεται εν πολλοίς στην πολιτική που ακολουθεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Satya Nadella, ο οποίος έχει δώσει νέα πνοή στην εταιρεία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons