Η LG φέρνει το WebOS στα Smartwatches

by Nikos Kaimakamis • On 02-10-2014 • AT 3:37 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

web os smartwatch

Πολλοί είναι εκείνοι που πίστευαν ότι το WebOS έχει κλείσει τον κύκλο της ζωής του, παρόλο που υπάρχει ακόμα στις Smart TV της LG, αλλά μάλλον είχαν άδικο.

Οι Κορεάτες δίνουν… ψήφο εμπιστοσύνης στο WebOS με την προσπάθειά τους να το βάλουν μέσα στην γκάμα των smartwatches που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον με το λογότυπο της LG. Στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η LG ετοιμάζει ένα software development kit, ένα πακέτο υλικών για τους developers, δηλαδή, προκειμένου να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για να δημιουργηθούν νέες εφαρμογές για μελλοντικά smartwatches με WebOS. Μόλις έγινε γνωστή η πληροφορία, η LG έσπευσε να σβήσει τα σχετικά ίχνη.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι και η μεγάλη ανταγωνίστρια της LG, η Samsung επενδύει αρκετά στο δικό της λειτουργικό σύστημα ειδικά σε smartwatch όπως το Samsung Gear S, το οποίο μπορεί να λειτουργεί και ανεξάρτητα από ένα smartphone. Για το Android Wear, μάλλον, γίνονται λίγο δύσκολα τα πράγματα…

H ιστορία του WebOS είναι πολύπαθη, καθώς αρχικά είχε δημιουργηθεί από την Palm, μετά μεσολάβησε η εξαγορά της Palm από την HP και αργότερα έγινε open source. Μετά από λίγο καιρό ήρθε η στιγμή της πώλησής του στην LG, η οποία και επέλεξε να το εγκαταστήσει στη σειρά των έξυπνων τηλεοράσεών της.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons