Η Lenovo παραμένει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής PC

by George Polyzos • On 19-08-2014 • AT 4:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Lenovo Yoga

 

Η Lenovo έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 10,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πιο αναλυτικά, η Lenovo Group κατέγραψε αύξηση των εσόδων της κατά 18%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ τα κέρδη έφτασαν στα 214 εκατομμύρια δολάρια σημειώνοντας ετήσια αύξηση κατά 23%.

Επίσης, η Lenovo διατήρησε και διεύρυνε την τρίτη θέση που διατηρεί στον κλάδο των small connected devices, αυξάνοντας τις αποστολές κατά 28%. Παράλληλα, για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, η κινεζική εταιρεία παραμένει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ στο μερίδιο αγοράς, 19,4%, αυξημένο κατά 2,7 μονάδες από έτος σε έτος.

Οι παραδόσεις προσωπικών υπολογιστών Lenovo για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο ήταν 14,5 εκατομμύρια τεμάχια, με αύξηση της τάξεως 15%, το 21ο συνεχόμενο τρίμηνο που η Lenovo κινήθηκε πάνω από τα επίπεδα του κλάδου.

Στις ταμπλέτες, η εταιρεία αποτελεί πλέον τον τρίτο μεγαλύτερο προμηθευτή, με αποστολές που φθάνουν τα 2,3 εκατομμύρια συσκευές, αύξηση 67% ή σχεδόν 8 φορές το ρυθμό της αγοράς αυτής.

Σε ότι αφορά τα smartphones, η Lenovo πούλησε περισσότερα smartphones σε σχέση με υπολογιστές, για πρώτη φορά, σημειώνοντας ρεκόρ όγκου 15,8 εκατομμύριων συσκευών, με αύξηση 39%.

Τέλος, στην ανακοίνωση της εταιρείας υπενθυμίζεται ότι οι προσπάθειες εξαγοράς των Motorola Mobility και IBM παραμένουν σε καλό δρόμο ενώ η εταιρεία παραμένει αισιόδοξη για να κλείσει και τα δύο  επιχειρηματικά βήματα πριν από το τέλος του έτους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons