Η Lenovo αποκαλύπτει τα δικά της «έξυπνα γυαλιά»

by George Polyzos • On 28-07-2014 • AT 2:48 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Lenovo-smartglasses-02

 

Η κινεζική Lenovo παρουσίασε τη δική της εκδοχή ενός σετ «έξυπνων γυαλιών», το οποίο ωστόσο δείχνει να έχει σημαντικές ομοιότητες με την έκδοση Explore του Google Glass.

Η συσκευή που παρουσίασε η Lenovo είναι παρόμοια σε εμφάνιση με το Google Glass, με τη βασική διαφορά ότι η μπαταρία της συσκευής «κρέμεται» στον λαιμό του χρήστη, αντί να βρίσκεται πίσω από το αυτί του, όπως συμβαίνει με τα «έξυπνα γυαλιά» της Google.

Η εταιρεία θα προχωρήσει στην ανακοίνωση περισσότερων λεπτομερειών σχετικά με το σετ «έξυπνων γυαλιών» τον ερχόμενο Οκτώβριο, σύμφωνα με το PC World. Στόχος της Lenovo είναι η προσέλκυση του ενδιαφέροντος των developers αλλά και των κατασκευαστών συσκευών για μία νέα πλατφόρμα που θα φέρει το όνομα NBD.

Η εν λόγω πλατφόρμα θα περιλαμβάνει συσκευές που θα εντάσσονται στην κατηγορία του «Internet of Things», δηλαδή θα περιλαμβάνει συσκευές καθημερινής χρήσης οι οποίες θα μπορούν να επικοινωνούν και να ελέγχονται μέσω Διαδικτύου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της γερμανικής εταιρείας Luftmed, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα NBD για την κατασκευή ενός οικονομικού καθαριστή αέρα που θα μπορεί να ελεγχθεί μέσω smartphone.

Lenovo-smartglasses

Παράλληλα με το δικό της πρωτότυπο, η Lenovo συνεργάζεται και με την αμερικανική Vuzix για την κατασκευή των «έξυπνων γυαλιών». Πρόκειται για το μοντέλο M100 που χρησιμοποιεί διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1GHz σε συνδυασμό με λειτουργικό σύστημα Android 4.0.4 το οποίο προορίζεται για χρήση από επαγγελματίες χρήστες. Το κόστος του θα ανέρχεται στα 1300 δολάρια και η κυκλοφορία του αναμένεται τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons