Η Intel σκιαγραφεί το μέλλον της τεχνολογίας στη CES 2015

by George Polyzos • On 07-01-2015 • AT 5:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

ces-brian-krzanich-keynote-2015-on-demand

Στην έκθεση Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας, η Intel Corporation ανακοίνωσε μια σειρά τεχνολογικών επιτευγμάτων και δράσεων με στόχο την επιτάχυνση της τεχνολογίας στην επόμενη φάση της.

Οι ανακοινώσεις περιλαμβάνουν το Intel Curie, ένα hardware προϊόν πολύ μικρών διαστάσεων για λύσεις wearable, νέες εφαρμογές για την camera Intel Real Sense σε κλάδους όπως η ρομποτική, τα ιπτάμενα πολυπτέρυγα drones και οι εφαρμογές 3D.

Επίσης, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα ευρεία δράση της, Diversity in Technology, που περιλαμβάνει επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της πολυσυλλεκτικότητας στην Intel και στον κλάδο της τεχνολογίας ευρύτερα.

«Η ανάπτυξη των νέων προσωπικών εμπειριών τεχνολογίας, οι έξυπνες και συνδεδεμένες συσκευές και η επανάσταση των wearable, επαναπροσδιορίζουν τη σχέση των καταναλωτών με την τεχνολογία» ανέφερε ο CEO της Intel, Brian Krzanich.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Krzanich αποκάλυψε τα πλάνα για τη διάταξη Intel Curie, ένα πολύ μικρών διαστάσεων hardware προϊόν, που βασίζεται στο πρώτο SoC της Intel ειδικά σχεδιασμένο για wearable συσκευές. Το σχετικό module προγραμματίζεται να είναι διαθέσιμο στο β’ εξάμηνο του έτους και περιλαμβάνει το Intel Quark SE SoC, διάταξη Bluetooth χαμηλής ενέργειας, αισθητήρες και κύκλωμα φόρτισης μπαταρίας.

BK_Button2_TW

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Intel και Oakley ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για τον κλάδο των wearables. Η Oakley είναι το πρώτο brand του ομίλου Luxottica με το οποίο η Intel εργάζεται για να συγκεραστούν τα ανώτερης κλάσης, πολυτελή και αθλητικού τύπου γυαλιά με την έξυπνη τεχνολογία.

Ο κ. Krzanich, έπειτα από μια σειρά πρόσφατων εκδηλώσεων σχετικά με τις γυναίκες και μειονότητες που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς, ανακοίνωσε τη δράση Diversity in Technology – Πολυσυλλεκτικότητα στην Τεχνολογία.

Για την υποστήριξη αυτής της δράσης, η Intel έχει θέσει ένα συγκεκριμένο στόχο νέων προσλήψεων και διατήρησης των θέσεων εργασίας, με στόχο το ανθρώπινο δυναμικό της να μοιάζει σε σύνθεση με την κοινωνία όπου αυτό είναι δυνατόν, επιτυγχάνοντας μια πλήρη εκπροσώπηση των γυναικών και υπο-εκπροσωπούμενων μειονοτήτων έως το 2020. Πλήρης εκπροσώπηση σημαίνει ότι το ανθρώπινο δυναμικό της Intel θα είναι περισσότερο αντιπροσωπευτικό του ταλέντου που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβάνοντας μια πιο σταθμισμένη αντιπροσώπευση και στις θέσεις ανώτερων ηγετικών στελεχών.

Η Intel σχεδιάζει επίσης την επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία μιας δεξαμενής ανθρώπινου δυναμικού από γυναίκες και υποεκπροσωπούμενες μειονότητες μηχανικών και επιστημόνων υπολογιστών για την ενεργό υποστήριξη των προσλήψεων και τη διατήρηση περισσότερων γυναικών και υπο-εκπροσωπούμενων μειονοτήτων. Επίσης θα χρηματοδοτήσει προγράμματα για την υποστήριξη θετικής εκπροσώπησης στους κλάδους της τεχνολογίας και του gaming.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Krzanich επέδειξε διάφορες νέες τεχνολογίες και εφαρμογές πραγματικής χρήσης, οι οποίες θα συμβάλλουν στην είσοδο της τεχνολογίας σε ένα τριδιάστατο κόσμο και θα απελευθερώσουν την εμπειρία από τα καλώδια και τους κωδικούς πρόσβασης.

Ο επικεφαλής της Intel επέδειξε μια σειρά από δυνατότητας που θα εισαχθούν στα προϊόντα έως το τέλος του έτους, στα οποία περιλαμβάνονται η τεχνολογία True Key, μια εφαρμογή για διάφορες πλατφόρμες που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Intel Security, η οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα σχετικά με τους κωδικούς πρόσβασης. Η εφαρμογή True Key χρησιμοποιεί προσωπικές παραμέτρους όπως το πρόσωπο, συσκευές ή δακτυλικά αποτυπώματα για να κάνει την είσοδο σε εφαρμογές πιο εύκολη και πιο ασφαλή. Η True Key υποστηρίζεται σε περιβάλλοντα iOS, Android, Windows, Mac και σε όλους τους δημοφιλείς browsers. Θα παρέχεται προ-εγκατεστημένη σε συσκευές των HP και Lenovo και θα είναι τμήμα του McAfee LiveSafe τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Krzanich επίσης υπογράμμισε συνεργασίες για επαγωγική φόρτιση (wireless charging) με επιχειρήσεις όπως ο όμιλος Hilton, η αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover, το San Francisco International Airport και την αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott.

Ο CEO της Intel ανέφερε επιπρόσθετα τις κάμερες Intel Real Sense και νέες εντυπωσιακές εφαρμογές που μπορούν να βρεθούν σε όλο και περισσότερα συστήματα 2-σε-1, φορητούς υπολογιστές και υπολογιστές all-in-one, στα οποία περιλαμβάνονται αρκετά συστήματα που βασίζονται στην ισχύ της 5η γενιάς των επεξεργαστών Intel Core, διαθέσιμων αυτό το τρίμηνο.

Intel_realsense-cntrl-nav

Τέλος, ο κ. Krzanich υπογράμμισε μια σειρά από τομείς στους οποίους η ανάπτυξη της συνδεδεμένης υπολογιστικής ευφυΐας θα συμβάλλει στον επανακαθορισμό πολλών στοιχείων της καθημερινής ζωής. Επέδειξε πρακτικές εφαρμογές καθημερινής χρήσης για robot και πολυπτέρυγα drones και ανέφερε ότι οι κάμερες Intel RealSense μπορούν να παρέχουν διαισθητικές δυνατότητες αποφυγής συγκρούσεων βασισμένες στην οπτική αντίληψη για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων.

[Δ.Τ. Intel]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons