Η Google αλλάζει τους όρους για τη δωρεάν ανάγνωση άρθρων online

by Nikos Kaimakamis • On 10-10-2017 • AT 10:10 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Σε πολλές περιπτώσεις αρκούσε μία αναζήτηση στη Google για να μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα άρθρο που δεν προσφερόταν δωρεάν από τον εκδότη. 

Η Google αποφάσισε να δώσει στους εκδότες και τους παρόχους περιεχομένου τη δυνατότητα να αποφασίσουν εκείνοι το πόσα, ποια και υπό ποιες συνθήκες θα είναι τα άρθρα που θα μπορούν να προσφέρονται δωρεάν μετά από μια online αναζήτηση στη μηχανή της Google. Ταυτόχρονα, η Google θα προσφέρει στους εκδότες ένα εργαλείο με τη βοήθεια του οποίου θα μπορεί να αποκτήσει κανείς ένα άρθρο πληρώνοντας άμεσα με την πιστωτική του κάρτα online.

H Google φαίνεται να αναγνωρίζει την ανάγκη των εκδοτών να διευρύνουν τη συνδρομητική τους βάση, προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά τους, πέρα από τη διαφήμιση και για τον λόγο αυτό εκτιμά ότι οι κινήσεις της θα βοηθήσουν τους εκδότες να μπορέσουν να προσελκύσουν ένα ευρύτερο κοινό. Το πλάνο της Google μέχρι σήμερα ζητούσε από τους εκδότες να προσφέρουν δωρεάν τρία συνδρομητικά άρθρα την ημέρα, ενώ τώρα θέλει να ακολουθήσει μία πιο ευέλικτη πολιτική που να ταιριάζει περισσότερα στις ιδιαίτερες επιδιώξεις του κάθε εκδότη.

Παρόμοια λογική αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα και το Facebook, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε άρθρο της η Wall Street Journal.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons