Η ΕΕ εγκρίνει την εξαγορά της WhatsApp από το Facebook

by George Polyzos • On 03-10-2014 • AT 2:59 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

whatsapp

Το Facebook έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξαγορά ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων της υπηρεσίας μηνυμάτων WhatsApp.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει το Facebook μέχρι σήμερα και αναμένεται να του προσδώσει ένα σαφές προβάδισμα στη συνεχώς ανερχόμενη αγορά των άμεσων μηνυμάτων.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Reuters, η υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp θα πρέπει να θεωρείται ένας εν δυνάμει ανταγωνιστής των μεγάλων παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της Ευρώπης, όπως η Deutsche Telekom, η Orange και η Telecom Italia.

Αιτία, η πρόθεση προσθήκης υπηρεσιών δωρεάν φωνητικών κλήσεων προς τους 450 εκατομμύρια συνδρομητές του WhatsApp, εντός του 2014. Ωστόσο, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα δημιουργίας αθέμιτου ανταγωνισμού.

«Ελέγξαμε προσεκτικά την προτεινόμενη εξαγορά και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν θα εμποδίσει τη σωστή λειτουργία του ανταγωνισμού σε αυτή τη δυναμική και συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά. Οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να έχουν μία ευρεία γκάμα επιλογών στον τομέα των εφαρμογών επικοινωνίας», δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος, Joaquin Almunia.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν εγκρίνει την εξαγορά της WhatsApp από το Facebook ήδη από τον περασμένο Απρίλιο.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons