Η Apple πρόκειται να λανσάρει πληρωμές μέσω iPhone

by George Polyzos • On 01-09-2014 • AT 11:43 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

 

iphone-5s

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει μαζί με το νέο της iPhone 6, που αναμένεται να  ανακοινωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, και μία νέα υπηρεσία πληρωμών σε συνεργασία με τις Visa, MasterCard και American Express.

Η εν λόγω υπηρεσία θα επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί τη συσκευή του για την πραγματοποίηση πληρωμών και σύμφωνα με το Bloomberg η Apple έχει έρθει ήδη σε συμφωνία συνεργασίας με τις Visa, MasterCard και American Express.

Όπως σημειώνει το Verge, η Apple πέρα από τις παραπάνω συμφωνίες θα πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασίες τόσο με τα σημεία πώλησης όσο και με τράπεζες, ώστε να καταφέρει να δημιουργήσει μία σοβαρή εναλλακτική απέναντι στις παραδοσιακές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Παράλληλα, η Apple θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι πληρωμές μέσω iPhone. Τα Bloomberg και Wired, σε προηγούμενα δημοσιεύματά τους υποστήριζαν ότι η αμερικανική εταιρεία πρόκειται να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Touch ID σε συνδυασμό με ένα νέο NFC chip το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στη συσκευή.

Εάν τα δημοσιεύματα επαληθευτούν η νέα υπηρεσία πληρωμών της Apple θα αποτελέσει κύριο ανταγωνιστή για την πλατφόρμα Google Wallet και το ISIS, μία συμμαχία την οποία αποτελούν οι AT&T, Verizon και T-Mobile.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons