Η Apple διέγραφε τραγούδια από τα iPods

by Nikos Kaimakamis • On 05-12-2014 • AT 3:59 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

ipod 5

Πληροφορίες που επικαλείται η Wall Street Journal κάνουν λόγο για εσκεμμένη διαγραφή μουσικών αρχείων από τις βιβλιοθήκες των κατόχων iPod χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη. 

Οι πληροφορίες μιλούν για μουσική η οποία είχε κατέβει από ανταγωνιστικές υπηρεσίες σε σχέση με το iTunes. H διαγραφή γινόταν κατά τη διαδικασία συγχρονισμού της Apple συσκευής με τη μουσική βιβλιοθήκη του iTunes, όπου προέκυπτε ένα μήνυμα λάθους και έπειτα γινόταν η προτροπή να επιστρέψει ο χρήστης τη συσκευή του στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Έπειτα, τα επίμαχα μουσικά κομμάτια εξαφανίζονταν από τη μουσική βιβλιοθήκη της συσκευής.

Η πρακτική αυτή εκ μέρους της Apple φέρεται να ακολουθήθηκε μεταξύ των ετών 2007 και 2009 και αποκαλύφθηκε από ένα δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε σχετική υπόθεση καταπολέμησης τραστ με κατηγορούμενη την Apple για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Οι χρήστες εμφανίζονται ενοχλημένοι που δεν υπήρχε ενημέρωση από την πλευρά της εταιρείας για την πολιτική της αυτή, αλλά η ίδια η Apple στην γραμμή υπεράσπισής της τονίζει ότι “δεν ήθελε να γεμίζει τους χρήστες με πλήθος πληροφοριών”. Οι κατήγοροι επιδιώκουν να πάρουν από την Apple αποζημιώσεις της τάξης των 350 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο εάν η Apple καταδικαστεί για πρακτικές δημιουργίας τραστ, λόγω του θέματος που έχει προκύψει με τα iPods των χρηστών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons