Γαλακτομπούρεκο baby

by Stefanos Kofopoulos • On 11-09-2007 • AT 10:05 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

galaktompoureko

Είναι τρομερό πόσο γευστικές μπορούν να γίνουν μερικές χημικές ενώσεις με υλικά το γάλα, σιμιγδάλι, βούτυρο, ζάχαρη, βανίλια και φύλλο κρούστας. Το αποτέλεσμα συνήθως ακούει στο όνομα γαλακτομπούρεκο, εκτός και αν φτιάχνετε παραλλαγές του γλυκού, και είναι απλά καταπληκτικό. Yeah baby, το Αστεράκι κάνει καταπληκτική δουλειά με την συνταγή, τις οδηγίες και τις φωτογραφίες σε κάθε βήμα παρασκευής του γαλακτομπούρεκου που αισθάνομαι ότι μπορώ να τα καταφέρω. Το μόνο που με ενοχλεί είναι το εξής: “Τέλος το ραντίζουμε από πάνω με 1 1/2 κουταλιά νερό και το ψήνουμε σε μέτριο ήδη προθερμασμένο φούρνο για 50-60′ περίπου, μέχρι να ροδίσει.” Τί θερμοκρασία πρέπει να έχει ο “προθερμασμένος φούρνος”; Παίζει ρόλο αν κυκλοφορεί αέρας ή χρειάζεται θερμότητα μόνο από τις αντιστάσεις του φούρνου;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Kerdisame ??? etsi ?? :) Brabo Titan !!!

  2. Τι θερμοκρασία πρέπει να έχει ο “προθερμασμένος φούρνος”;

    classic approach από τεχνοκράτη! :)

    δεν πετάγεσαι μέχρι το Κοσμικόν καλύτερα; :)

    Λογικά γύρω στους 180 ….

  3. ma oloi oi antres na pnigontai se mia koutalia nero?
    den exeis ksanaxrisimopoiisei to fourno sto spiti? kai gia tin etoimi pitsa, vre aderfe, mia prothermansi tin kaneis.
    oi 180 vathmoi pou diavazo apo pano mou einai i endeikniomeni timi kata tous apantaxou tselementedes. etsi, gia na mathaineis :P
    xexe plaka exoun kati tetoia post :D

  4. Ρε παιδιά 180C είναι οκ και αυτό είχα στο μυαλό μου αλλά επειδή μιλάμε για ζαχαροπλαστική που το παραμικρό παίζει ρόλο ήθελα μια διευκρίνιση. LoL

    Αέρας ή όχι παίζει ρόλο;

  5. Ti 8a ginei telika ? :) 8a to kerdisw to Galaktompourekaki vre paidia ?? Giati Post me to Keyboard den vlepw na anevainai synoma !! Ante na glka8oume toulaxiston ligo. :)

  6. Βρε Στέφανε…
    Εγώ έλεγα πως τα ξέρεις αυτά :-) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήσιμο με αέρα. Αυτό σημαίνει ότι ο αέρας που έχει θερμανθεί από την κυκλική αντίσταση στο πίσω μέρος του φούρνου διαχέεται μέσω του εσωτερικού ανεμιστήρα σε διαφορετικά επίπεδα. Η λειτουργία αυτή είναι ιδανική για μεγάλα κέικς, γλυκά κλπ.

  7. Thank you Asteraki! Αέρας και 180C λοιπόν.

  8. Σλουρπ! Γευστικό και οπτικά!

Top

Show Buttons
Hide Buttons