Το Google αγοράζει την Motorola για χάρη του Android

Δεν έχετε διαβάσει λάθος, Google και Motorola μόλις έγιναν έναν για περίπου $12.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο CEO του Google, Larry Page, δήλωσε ότι η εξαγορά δεν θα επηρεάσει τον τρόπο που λειτουργεί η Motorola και η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα, όπως και το Android θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους κατασκευαστές. Τα $12.5 δισεκατομμύρια που θα πληρώσει το Google για την Motorola αντιστοιχούν σε premium της τάξης του 63% από την τιμή της μετοχής στο κλείσιμο της Παρασκευής ή με άλλα λόγια την πίστη του Google ότι η εξαγορά έπρεπε να προχωρήσει με κάθε κόστος.

The combination of Google and Motorola will not only supercharge Android, but will also enhance competition and offer consumers accelerating innovation, greater choice, and wonderful user experiences

Η εξαγορά της Motorola από το Google και η supercharge κίνηση για χάρη του Android είναι μόνο η μια όψη του νομίσματος. Το Google αποκτά πρόσβαση σε hardware designs και πατέντες που μέχρι πρόσφατα ούτε καν ονειρευόταν στον χώρο της τηλεφωνίας και των κινητών. Η προσφορά της Motorola στην εξέλιξη των κινητών είναι απίστευτα σημαντική όπως και οι πατέντες που κατέχει. Μην απορήσετε αν σε λίγο καιρό δείτε το Google να μηνύει την Apple με πατέντες που έχει η Motorola.

Εκτός από κινητά και hardware το Google αγοράζει και κάτι ακόμα, Αγοράζει το δικαίωμα να έχει πρόσβαση, τεχνολογία και γνώση σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της Motorola. Με άλλα λόγια το Google μόλις έγινε Apple και καλύτερα ακόμα, αφού πλέον έχει πρόσβαση σε δικτυακό εξοπλισμό, hardware κινητών και software μέσω του Android. Θεωρητικά το Google μπορεί να ελέγξει την διαδικασία και να παράγει το τέλειο κινητό χωρίς να εξαρτάται πλέον από κατασκευαστές όπως η Samsung για την σειρά Google Nexus smarpthones.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για την αγορά των Android tablets με το Motorola XOOM να είναι στην αγορά και το Google να έχει πρόσβαση σε design και τεχνογνωσία hardware που μέχρι χθες έπρεπε να πληρώσει ακριβά.

Tags , , , ,

Θέματα με μεγάλο ενδιαφέρον

Cosmote παντρεμένοι με παιδιά, οικογενειακό πακέτο για όλους

Cosmote παντρεμένοι με παιδιά, οικογενειακό πακέτο για όλους

14 σχόλια

Περισσότερα...
HTC Desire C, το μικρό και φθηνό Android 4.0 Beats Audio

HTC Desire C, το μικρό και φθηνό Android 4.0 Beats Audio

5 σχόλια

Περισσότερα...
iPhone game: Amazing Alex, το επόμενο βήμα μετά το Angry Birds

iPhone game: Amazing Alex, το επόμενο βήμα μετά το Angry Birds

6 σχόλια

Περισσότερα...

14 σχόλια στο θέμα: Το Google αγοράζει την Motorola για χάρη του Android

IGiwrgos on 15.08.2011 @ 04:11 pm.

Πραγματικά φοβερή εξαγορά και θα παει ένα βήμα μπροστά απο το. Ανταγωνισμό.

Απάντηση
Titanas on 15.08.2011 @ 04:15 pm.

Άμεσα δεν θα αλλάξει κάτι σε καταναλωτικό επίπεδο ούτε από Google ούτε από Motorola

Απάντηση
Nikos on 15.08.2011 @ 05:04 pm.

Αυτό πιθανόν να δώσει κέρδη στην google αλλά δε θα μικρύνει το market share της ?

Απάντηση
uvinul+ on 15.08.2011 @ 05:08 pm.

μέρος δεύτερον..
Εξαγορά νοκια από microsoft?

Απάντηση
George S on 15.08.2011 @ 05:19 pm.

Άραγε στο μέλλον θα ακολουθήσουν όλοι την συνταγή της apple (hardware/software από την ίδια εταιρεία);

Απάντηση
aSMiLoN on 15.08.2011 @ 07:18 pm.

Απιστευτη κινηση σιγουρα ταραζει τα νερα του χωρου, οχι οτι ηταν ηρεμα αλλα σιγουρα θα εχει πολυ ενδιαφερον να δουμε τι θα γινει!

Απάντηση
Facebook User on 15.08.2011 @ 08:25 pm.

ειναι κατι σαν το παντρεμα των WP7 με την Nokia αν και δν νομιζω να επηρεασει τους αλλους android κατασκευαστες το πολυ πολυ να εχει λιγο παραπανω support η μοτορολα. Επισης 4 μεγαλες κατασκευαστριες εταιριες καλως ορισαν το παντρεμα (http://www.google.com/press/motorola/quotes/)

Απάντηση
Νίκος on 15.08.2011 @ 08:50 pm.

Τον Ιανουάριο του 2011, η Motorola Mobility διαχωρίστηκε από την Motorola, κατασκευαστή πληθώρας ηλεκτρονικών συσκευών από το 1928.
Η Google αγόρασε και τις 2;

Απάντηση
Facebook User on 15.08.2011 @ 09:38 pm.

οχι, αγορασε μονο το τμημα των κινητων. Ειδανε πως δεν μπορουν να χτυπησουν διαφορετικα την apple και καταλαβαν οτι ο συνδιασμος hardware και software ειναι οτι καλυτερο. και παλι ομως ειναι και θα ειναι πολυ πισω…

Απάντηση
Titanas on 15.08.2011 @ 09:39 pm.

Δεν θα είναι και τόσο πίσω, για την ακρίβεια μπορεί να βρεθούν πολύ μπροστά και ξαφνικά.

Απάντηση
Facebook User on 16.08.2011 @ 08:43 am.

δεν το νομιζω, για μπαχαλο παει η δουλεια…

Απάντηση
Tzentos on 16.08.2011 @ 11:29 am.

Που είναι ακριβώς πίσω;
Σε μερίδιο αγοράς είναι κατά κόρον μπροστά με ποσοστό που αυξάνεται γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλης εταιρείας ενώ οι κατασκευαστές Android κινητών έχουν να επιδείξουν μοντέλα μα αξεπέραστο hardware.
Αυτά είναι αντικειμενικά αντικειμενικότατα ζητήματα και αυτά πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας όταν εκφέρουμε επιχειρήματα…

Απάντηση
cavi on 16.08.2011 @ 04:30 pm.

Μην ξεχνάτε ότι η Motorola έχει και προίκα 17.000 κατοχυρωμένες πατέντες. Διάβασα αλλού ότι την πήρε για να αντεπιτεθεί στην Αpple που κυνηγά τους android κατασκευαστές.

Απάντηση
Facebook User on 17.08.2011 @ 10:31 am.

Η κίνηση αυτή εκ πρώτης όψεως δεν είναι καλή γιατί μειώνει τον αριθμό των εταιρειών τεχνολογίας κατά μία και μάλιστα σημαντική. Η απορρόφηση των μεγαλομεσαίων εταιρειών απο τις μεγάλες μειώνει τον ανταγωνισμό, τις καταναλωτικές επιλογές, αλλά κυρίως πλήττει την καινοτομία.
Η πραγματική ουσία είναι η απόκτηση 17 χιλ. πατεντών από μία εταιρεία που μάχεται εναντίων του νόμου των πατεντών λογισμικού. Είναι μια καθαρά αμυντική κίνηση από την Google η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό το ελεύθερο λογισμικό.
Οι τελευταίες επιθέσεις που δέχθηκε, αν και εξουδετερώθηκαν από το ίδιο το νομικό σύστημα των ΗΠΑ, δεν θα ήταν οι τελευταίες. Πλέον διαθέτει πατέντες που χρονικά προηγούνται όλων των ανταγωνιστών, μιας και η motorola είναι από τις πρώτες εταιρίες που δημιούργησαν μοντέλα κινητών και έχουν καλύψει κάθε κατηγορία συσκευής.
Μακάρι οι αμερικανοί να βάλουν (νομικό) μυαλό και να αντιγράψουν τους δικούς μας ευρωπαϊκούς νόμους. Είναι άδικο για τους δικούς τους πολίτες, καταναλωτές, αλλά και κυρίως είναι ένα φασιστικού τύπου όπλο ενάντια σε κάθε developer που θέλει να δημιουργήσει στην Άγρια Δύση.

Απάντηση

Πες την γνώμη σου

Πες την γνώμη σου χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό στο Facebook

Bold Link Quote