Το GPhone δεν είναι τηλέφωνο
by Stefanos Kofopoulos • On 09-10-2007 • AT 10:30 am • 2 ΣΧΟΛΙΑ
InternetΤην στιγμή που όλοι περίμεναν να δουν το GPhone, εντάξει το Google Phone, η International Herald Tribune δηλώνει ότι δεν υπάρχει κινητό και το project παρά τον phone χαρακτήρα, στην πραγματικότητα είναι software για κινητά. Φαίνεται ότι πρόκειτα για λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα ή μια ολόκληρη πλατφόρμα που θα τρέχει σε συσκευές τρίτων κατασκευαστών και θα είναι open source.
Linux, Java ή οτιδήποτε άλλο δεν έχει σημασία γιατί ο στόχος του Google είναι οι διαφημίσεις σε κινητά τηλέφωνα και άλλες mobile συσκευές. Προφανώς η mobile αγορά είναι τεράστια και μεγαλώνει συνεχώς, με τον γίγαντα της online διαφήμισης να διψάει για περισσότερα mobile clicks. Οι πληροφορίες για το θέμα είναι τόσο βάσιμες που κάνουν λόγο για ανακοίνωση της τεχνολογίας πολύ σύντομα.
[via]
Λες η Apple να φοβάται το Google και τις διαθέσεις του να κυριαρχήσει και στις διαφημίσεις στα κινητά, κι έχει κλειδωμένο το iPhone? :-)
Για την επίδειξη του λειτουργικού και των εφαρμογών, η Google δημιούργησε κάποια πρωτότυπα τηλέφωνα, ωστόσο δε δεσμεύτηκε ποτέ ότι θα τα βγάλει στη μαζική παραγωγή.