Google Chrome 17 εδώ και τώρα, πιο γρήγορος – πιο γρήγορος
από Titanas 09-02-2012 | 08:11 pm | 10 σχόλια
Hot!Εδώ και τώρα οι χρήστες μπορούν να αναβαθμιστούν στον Google Chrome 17 ή να κατεβάσουν για πρώτη φορά τον browser. Οι σημαντικές αλλαγές είναι δύο και περιλαμβάνουν βελτιωμένη ασφάλεια και βελτιωμένη ταχύτητα εμφάνισης των σελίδων. Στην ασφάλεια ο Chrome 17 μπορεί πλέον και ελέγχει με τους servers του Google αν τα αρχεία που κατεβάζετε είναι επικίνδυνα ή όχι. Για την ακρίβεια, ο νέος Chrome 17 μπορεί να εντοπίσει αν τα εκτελέσιμα αρχεία τύπου .exe και .msi είναι ασφαλή ή όχι και να ειδοποιήσει τον χρήστη.
Η σημαντικότερη βελτίωση βέβαια έρχεται στο κομμάτι της ταχύτητα όπου ο Chrome 17 μπορεί πλέον να κάνει pre-rendering όταν ο χρήστης γράφει το URL στην μπάρα του browser. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι γράφοντας pestaola.gr στην γραμμή διευθύνσεων του Chrome 17, ο browser έχει ήδη φορτώσει ένα μέρος του pestaola.gr το έχει κάνει render μερικώς ή πλήρως και με το πάτημα του Enter μπορεί να εμφανίσει την σελίδα σχεδόν στιγμιαία.
Με λίγα λόγια ο Chrome 17 εκτός από το DNS pre-fetching που χρησιμοποιεί για να μειώσει τον χρόνο απάντησης για την IP του pestaola.gr και άλλων sites, τώρα μπορεί να εκμεταλλευτεί και το δευτερόλεπτο χρόνου μέχρι να πληκτρολογήσει κάποιος την διεύθυνση. Ειδικά σε σύγχρονους υπολογιστές με dual core και quad core επεξεργαστές, το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα κάνει την φόρτωση sites ταχύτατη.



10 σχόλια στο θέμα: Google Chrome 17 εδώ και τώρα, πιο γρήγορος – πιο γρήγορος
george on 09.02.2012 @ 10:00 pm.
Απο χτες σταμάτησα να χρησημοποιώ chrome (μετα απο μήνες) ΣΥΝΕΧΩΣ error βγάζει.μουν την έδωσε πολύ άσχημα..firefox και πάλι firefox
Titanas on 09.02.2012 @ 10:01 pm.
Τί error ακριβώς;
360kias on 09.02.2012 @ 10:05 pm.
Παιδιά ειναι τρελα γρηγορος δεν έχω λόγια
GiorgosVar on 09.02.2012 @ 10:06 pm.
Να πω και μια διαφορά που παρατήρησα; Εξαφανίστηκε το (+) στη μπάρα των καρτελών σαν κουμπί που ήταν να ανοίγει νέα καρτέλα. Άνευ ουσίας παρατήρηση βέβαια :p
christos on 09.02.2012 @ 10:08 pm.
και σε έναν φίλο μου, με το που τον άνοιγε του πέταγε μωβ σελιδα με το “ωχ κατι πηγε στραβα”
δοκιμασαμε απεγκατασταση, διαγραφή των φακέλων και των αρχειων του chrome από το local/chrome και εγκατασταση πάλι, και πάλι το ίδιο μήνυμα.. θα του πω να κατεβασει τώρα τον καινούριο μπας και εχει λυθει
Μαρίνος on 09.02.2012 @ 10:18 pm.
Είναι κορυφή ο νέος Chrome! Πολύ γρήγορος…. ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΣ, όπως λέει και ο Titanas! :)
GiorgosVar, κι εγώ την είδα αυτή τη διαφορά.. Είμαστε ολίγον τι ψείρες???? :P
GiorgosVar on 10.02.2012 @ 09:35 am.
Παρατηρητικους θα μας έλεγα…. :p
ioa on 10.02.2012 @ 11:22 am.
φοβερά γρήγορος
βασιλης on 14.02.2012 @ 11:01 am.
ερωτηση, τον χρησιμοποιω εδω και 2 μερες σε λαπτοπ με c2d t7100, ssd intel 40gb 3gb ram.
ενω ειναι αρκετα γρηγορος, βλεπω μια περιεργα υψηλη χρηση της μνημης, ειναι φυσιολογικο;
και ενω εχω ανοιχτα 6 tabs, βλεπω στην task manager συνολικα 9 ανοιχτους chrome με αθροιστικη μνημη 500μβ. στα tabs εχω youtube, bet365 live bet (no video stream), betonews, bwin webpage, xscores, oddschecker.
ειναι λογικα ολα αυτα;
Titanas on 14.02.2012 @ 03:49 pm.
Normal είναι να τρώει RAM γιατί κάθε tab που ανοίγεις είναι ξεχωριστό process, ειδικά αν χρησιμοποιείς πολύ flash όπως φαίνεται ότι τρέχει στον Chrome σου