Γκάφα της Mozilla εκθέτει στοιχεία εισόδου

by Nikos Kaimakamis • On 04-08-2014 • AT 3:21 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Mozilla developer network

Ένα κενό ασφαλείας και η έλλειψη προσοχής από την Mozilla ήταν αρκετά για να βγουν σε κοινή θέα οι email διευθύνσεις 76.000 developers, μαζί με 4.000 passwords.

Στις 23 Ιουλίου, ένα bad script οδήγησε στην δημοσίευση των στοιχείων αυτών, ενώ μόλις ανακαλύφθηκε το πρόβλημα, η Mozilla δήλωσε ότι έσπευσε να το διορθώσει. Εμφανίζεται, μάλιστα, καθησυχαστική, καθώς σημειώνει ότι το Mozilla Developer Network δεν φαίνεται να έχει δεχτεί κάποια επίθεση. Παρόλα αυτά, συστήνεται στους developers που έχουν λογαριασμό σε αυτό να προβούν σε αλλαγή των στοιχείων τους για παν ενδεχόμενο.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα εάν αυτά τα δεδομένα έχουν περιέλθει στην κυριότητα τρίτων, ενώ έχουν εμφανιστεί κάποιες πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι η εν λόγω βάση δεδομένων έχει κατέβει τοπικά από τρίτους προτού να προλάβει η Mozilla να κάνει τη διορθωτική της κίνηση.

Η Mozilla απέστειλε ενημέρωση στις email διευθύνσεις που ανήκουν στο σύνολο των 76.000 που δημοσιεύτηκαν, κινητοποιώντας τους χρήστες στο να αλλάξουν τα στοιχεία εισόδου τους. Ταυτόχρονα, λαμβάνονται μέτρα, σύμφωνα με την Mozilla, στο να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο συμβάν στο μέλλον.

Για την ιστορία, δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο, καθώς σύμφωνα με το The Register, το 2010, μία βάση δεδομένων 44.000 χρηστών είχε εμφανιστεί σε έναν δημόσιο server.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons