Φρέσκια παρμεζάνα από τον τρίφτη

by Stefanos Kofopoulos • On 24-10-2007 • AT 10:20 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

fresh parmesan

Ξέρω ότι το Asteraki θα θυμώσει και πολύ από εσάς θα αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν. Δυστυχώς, ανακάλυψα την χαρά που προσφέρει η φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα πρόσφατα. Είναι 1000 φορές προτιμότερο να αγοράζετε τα μικρά συσκευασμένα κομμάτια παρμεζάνας ή να ζητάτε να σας κόβουν από το κεφάλι. Η τριμμένη – κομμένη παρμεζάνα στις έτοιμες συσκευασίες ή ακόμα και της στιγμής από το κομμάτι που διαλέξετε, υστερεί κατά πολύ σε σύγκριση με το φρέσκο, πριν από λίγο τριμμένο τυρί.

Τα αρώματα χάνονται και η υγρασία επηρεάζει σημαντικά την τριμμένη παρμεζάνα που περιμένει υπομονετικά να συνοδέψει τα αγαπημένα σας ζυμαρικά. Αντιθέτως, όλη η γεύση και η υγρασία παραμένει σφραγισμένη στο εσωτερικό του κομματιού που ελευθερώνει όλη την γαστρονομική του χάρη μόλις έρθει σε επαφή με τον τρίφτη και τα μακαρόνια. Αξίζουν τα περίπου 30 επιπλέον δευτερόλεπτα για το τρίψιμο μιας μερίδας και τα επιπλέον 30 για το πλύσιμο του τρίφτη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σωστά, δεν συγκρίνεται! Ακόμα, για να γίνεται η δουλειά πιό εύκολα έχε υπόψη πως ένας μικρός, επίπεδος τρίφτης πλένεται ακόμα πιο γρήγορα από τον κλασικό παραλληλεπίπεδο. Ενδεικτικά, κάτι σαν κι αυτόν: http://www.cutleryandmore.com/details.asp?SKU=8018

  2. Εννοείται ότι δε συγκρίνεται…
    Μαγείρεύω όποτε έχω κέφι κι αυτό είναι ένα χόμπι μου. Γνωρίζοντας ότι η αεροστεγώς συσκευασμένη παρμεζάνα διαφέρει ιδιαίτερα από την τριμμένη ή τη μη αεροστεγώς συσκευασμένη, την προτιμώ.
    Θα ήθελα όμως να προσθέσω ότι τα 300 γρ. της αεροστεγώς συσκευασμένης μπορεί να στοιχίζουν και 19 ευρώ τη στιγμή που τα αντίστοιχα γραμμάρια της μη αεροστεγώς μπορεί να κοστίζουν 7! Είναι διαφορά που πρέπει να σημειωθεί πιστεύω…

  3. Χμμ :-) Πώς να το πω τώρα? Απίστευτο αλλά το αστεράκι δεν τρώει τυριά!!! Επομένως δεν μπορώ να έχω κι άποψη. Γενικά όμως συμφωνώ απόλυτα μ’αυτό που λες. Κάθε τι φρέσκο είναι πάντα καλύτερο! :-)

  4. @Jinger: Πολύ σωστός. Στα La Pasteria έχω δεί οτι χρησιμοποιούν ανάλογο τρίφτη αλλά με μια ελαφριά καμπυλότητα.

    @Jimatos: Έχεις δίκιο για την τιμή. Θα κάνω μια έρευνα αγοράς και θα ενημερώσω.

    @Asteraki: Είσαι απαράδεκτη αυτό έχω μόνο να πω!!!

  5. Αχ ναι στα La Pasteria, σου βάζουν όσο τυρί θες χωρίς σχόλια και ενδοιασμούς και χωρίς να τρέμει το χέρι τους – βασικό- !,

  6. Άποψη: Ζυμαρικά χωρίς παρμεζάνα (‘Parmigiano reggiano’) είναι σχεδόν…φαγητό χωρίς αλάτι (ανάλογα και τη συνταγή γιατί σε κάποιες πολύ απλά χρησιμοποιούμε,ricotta,mozzarella, gorgonzola κ.α.). Παρ’ όλ’ αυτά είναι πανάκριβη και για αυτόν το λόγο την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε κάποιο supermarket προτείνω να δοκιμάσετε το άλλο διάσημο ιταλικό ‘Granna Padano’ το οποίο έχει την ίδια υφή και γεύση. Τουλάχιστον εγώ σαν φοιτητής στην Αγγλία αυτό χρησιμοποιούσα και εκεί είχε μεγάλη διαφορα τιμής με την παρμεζάνα… Καθώς δε δούλεψα και ένα φεγγάρι σε μεγάλο Ιταλικό εστιατόριο εκεί, είχα την ευκαιρία να δοκιμάζω από δεκάδες ‘κεφάλια’ παρμεζάνας και να συγκρίνω!

  7. @Βασίλης: Να συμπληρώσω ότι πίτσα χωρίς μοτσαρέλα δεν είναι πίτσα!

  8. Συμφωνώ, είναι απαράδεκτη… Άκου δεν τρώει τυριά… Και έχει εξαφανίσει και την Φέτα από το ψυγείο… πίκρα δικέ μου ;-) :-P :-P

    (και η παρμεζάνα καλή, αλλά η φέτα, άλλο πράγμα)

  9. Αμ έτσι εξηγείται που ακόμη δεν ετοίμασε εκείνο το σουφλέ που σας έστειλα! Θα το ετοιμάσω εγώ και θα το φωτογραφήσω και μετά θα σας στείλω και τάπερ με courier! :p

  10. Εεεεε BillDanos, θα το φτιάξω εγώ! :( Και κατ εξαίρεση τα λιωμένα τυριά (π.χ. στη πίτσα) μου αρέσουν!! :-P

Top

Show Buttons
Hide Buttons