Το Foursquare θα αποφασίσει εξαγορά ή λεφτά

by Stefanos Kofopoulos • On 24-04-2010 • AT 3:35 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Foursquare

Σε περίπου ένα χρόνο η Foursquare έχει καταφέρει να ταράξει τα νερά του Silicon Valley. Ξέρετε είναι το application που σου επιτρέπει να κάνεις check-in στα μέρη που πηγαίνει, ενημερώνοντας φίλους και γνωστούς ότι βρίσκεσαι εκεί. Πάνω σε αυτό το μοντέλο χτίζονται διάφορες επιχειρηματικές ιδέες αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο post. Τις τελευταίες εβδομάδες η εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος γιατί σύμφωνα πάντα με φήμες, το Yahoo! σκεφτόταν πολύ σοβαρά να καταθέσει περί τα $100 εκατομμύρια για να αγοράσει την εταιρεία. Σύμφωνα με άλλες φήμες, η Microsoft και το Facebook φαίνεται να ενδιαφέρονται επίσης ενώ την ίδια ώρα μεγάλοι επενδυτές θέλουν να ρίξουν επιπλέον χρήματα.

Κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια τα ποσά που έχουν πέσει στο τραπέζι. Αυτό που έχει σημασία είναι το ζωηρό ενδιαφέρον γύρω από την εταιρεία που επιβεβαιώθηκ με την εξής δήλωση: “We’ll do whatever is best for the product. We’ll have it resolved in a couple of weeks. I want to end the distractions and get back to work”. Αν θα δούμε την δημιουργία του Foursquare! ή ενδεχόμενης συνεργασία με το Bing και το Facebook μένει να το δούμε, θα στοιχημάτιζα πάντως χρηματοδότηση από VC ή deal με το Facebook.

Χρησιμοποιείτε Foursquare, Gowalla ή κανένα από αυτά τα services;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Foursquare εδώ και αρκετό καιρό. Νομίζω πάντως πως they should take the money and run. Αν αργήσουν πολύ κάποιος θα φτιάξει κάτι αντίστοιχο που θα βασίζεται στα νέα Graph APIs του Facebook και θα τους πατήσει κάτω.

  Όπως γίνεται με το GetGlue που επίσης χρησιμοποιώ αλλά βλέπω να έχει τις μέρες του μετρημένες καθώς είναι redundant.

  • Νομίζω έχουν δυνατότητες να βγάλουν πολλά λεφτά ακόμα και αν δεν εξαγοραστούν τώρα. Βέβαια 100 εκατομμύρια σε ένα χρόνο δεν είναι λίγα για να πεις όχι.

   • Εδώ είναι το κόλπο! Να μαντέψουν την πραγματική αξία τους στην αγορά και αν κινδυνεύουν στο άμεσο μέλλον, ήτοι μέχρι την επόμενη εξαγορά. Ουσιαστικά δηλαδή όπως έκανε το Twitter που είπε όχι στην αρχική προσφορά…

    Το θέμα είναι πως για κάθε ένα Twitter υπάρχουν 10-100 άλλα που βλαστημούν την ώρα και τη στιγμή που δεν εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία. Εκατό εκατομμύρια δολλάρια είναι πολλά λεφτά για μια μικρή εταιρεία όπως η Foursquare. Με αυτά τα λεφτά οι developers αν είναι πραγματικοί visionaries θα μπορέσουν να ασχοληθούν με άλλα θέματα.

    Όπως και να’χει τους εύχομαι καλή τύχη γιατί είναι αρκετά συμπαθητικό και χρήσιμο το service τους. Ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το AR Layar που βγάζει σε χάρτη ή κάμερα τα διάφορα σημεία.

   • Ναι προφανώς, αυτό φαντάζομαι είναι και το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν τώρα. Πολλά λεφτά και μέρος μιας εταιρείας ή περισσότερα λεφτά και startup για πολλά περισσότερα λεφτά αργότερα;

    Διάβασε και αυτό.. http://titan.as/foursquare/

 2. Χρησιμοποιώ και το foursquare και το gowalla. Παρά το γεγονός ότι το foursquare είναι αναμφισβήτητος κυρίαρχος στις λεγόμενες location based applications, νομίζω ότι το gowalla έχει πολύ ομορφότερο UI και καλύτερα graphics. Επίσης μου αρέσει πως εμφανίζεται ολόκληρο το ομοματεπώνυμο στην οθόνη μαζί με τη φωτογραφία, σε αντίθεση με το foursquare, όπου θεωρώ τραγελαφικό να εμφανίζεται μόνο το αρχικό γράμμα του επιθέτου στην οθόνη αυτού που βλέπει ποιος κάνει check-in. Επίσης είναι τραγικό που στο foursquare μπορείς να κάνεις fake check-ins, δηλαδή να είσαι χιλιόμετρα μακριά από το μέρος που κάνεις check-in και να μπορείς να το κάνεις. Η επιτυχία του foursquare οφείλεται το ότι στην Αμερική υπάρχουν εταιρίες όπως τα starbucks που σου δίνουν κουπόνια έκπτωσης αν κάνεις πολλά check-ins εκεί (βλ. mayor) όπως επίσης και το ότι το foursquare το έχουν στήσει παιδιά από τη NYC, ενώ το gowalla από το Austin, Texas

  • Συμφωνώ για το Gowalla.. είναι σημαντικά ομορφότερο! Αλλά κάποαι στιγμή σταμάτησα να κάνω check-in και με τα δύο και έμεινα με το foursquare

   Αυτό με τα check-ins από χιλιόμετρα μακρυά δεν ήξερα ότι δουλεύει. Μου φαίνεται τρελό και πριν από μερικές εβδομάδες είχαν ανακοινώσει ότι θα περιορίσουν πολύ το spam όσων χρησιμοποιούσαν το API τους τουλάχιστον.

 3. Θα σου απαντήσω μέσω blog post, γιατί όσο έγραφα το comment βγήκε post. Ιn the short, συμφωνώ με αυτό που είπες Στεφ, «Πολλά λεφτά και μέρος μιας εταιρείας ή περισσότερα λεφτά και startup για πολλά περισσότερα λεφτά αργότερα;». Ι’ll keep you posted.

Top

Show Buttons
Hide Buttons