Το Facebook αγοράζει το WhatsApp για $16 δισεκατομμύρια

by Stefanos Kofopoulos • On 20-02-2014 • AT 12:32 am • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το Facebook αγοράζει το WhatsApp για $16 δισεκατομμύρια

Το Facebook ανακοίνωσε την εξαγορά του WhatsApp με τιμή $16 δισεκατομμύρια. Το WhatsApp μετά την αγορά θα παραμείνει ανεξάρτητο.

Facebook και WhatsApp, ενας ερωτας για το μελλον κα

Με 16 δισεκατομμύρια δολάρια κόστος, το Facebook θα αγοράσει τα 400+ εκατομμύρια ενεργών χρηστών WhatsApp κάθε μήνα και όχι μόνο. Για να κρατήσει όλους όσους εργάζονται στο WhatsApp το Facebook βάζει βαθειά το χέρια στην τσέπη προσφέροντας 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές Facebook και επιπλέον 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε restricted stock για τους εργαζομένους και τους ιδρυτές του WhatsApp ώστε να παραμείνουν στην εταιρεία για τα επόμενα 4 χρόνια.

Μην φοβασαι το WhatsApp θα παραμεινει ανεξαρτητο

“Acquisition accelerates Facebook’s ability to bring connectivity and utility to the world. Leading mobile messaging company will continue to operate independently and retain its brand. WhatsApp co-founder and CEO Jan Koum to join Facebook Board of Directors”.

Τα λεφτά μπορεί να φαίνονται πολλά και το WhatsApp να είναι “απλά μια εφαρμογή” για ανταλλαγή μηνυμάτων αλλά αυτή είναι η πρώτη ανάγνωση. Το Facebook ξέρει ότι οι χρήστες του WhatsApp θα ταιριάξουν τέλεια στο προφίλ του Facebook μαζί με την σύνδεση των δεδομένων από το WhatsApp app που τρέχει σε όλες τις σύγχρονες και μη πλατφόρμες smartphones και feature phones. Ίσως τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια να μην είναι τόσα πολλά λεφτά τελικά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μήπως ήρθε ο καιρός να κερδίζουν και οι χρήστες κάτι από τις εξαγορές;

    • Τί ακριβώς να κερδίσουν οι χρήστες πέρα από την δωρεάν υπηρεσία – χωρίς – διαφημίσεις;

  2. αυτα ειναι…

    μετα την αποτυχημενη υλοποιηση του FB Messenger (που δεν μπορεις να κανεις καν logout), αν δεν μπορεις να καινοτομησεις, απλα ξοδευεις 16 δις δολλαρια και αγοραζεις…

    [ ντοϊνγκ ]

  3. Φούσκεςςςς

Top

Show Buttons
Hide Buttons