mark zuckerberg facebook

Οι εργαζόμενοι στο Facebook έχουν πλέον την δυνατότητα να πουλήσουν options της εταιρείας. Το νέο δεν είναι ιδιαίτερο σημαντικό, γιατί η απονομή και οι πωλήσεις optios είναι πάγια πρακτική σε νέους και παλιότερους εργαζομένους μιας επιχείρησης, ιδιαίτερα ενός startup. Ενδιαφέρον όμως έχει το όνομα του υποψήφιου αγοραστή των options που υπολογίζονται στα $100 εκατομμύρια.

Η Digital Sky Technologies είναι διατεθειμένη να καταβάλει το ποσό, $14.77 ανά share, ανεβάζοντας την αξία του Facebook στα $6.5 δις. Παράλληλα, η DST είναι η ίδια εταιρεία που έχει επενδύσει ήδη $200 στο Facebook. Αν οι Ρώσοι καταφέρουν να αγοράσουν τα options του Facebook θα βρεθούν με 3.5% της εταιρείας στα χέρια τους. Να θυμίσω ότι η Microsoft είχε δώσει $240 εκατομμύρια το 2007 για να αγοράσει μόλις το 1.6% του Facebook.

Εν αναμονή των εξελίξεων αυτό που μένει να δούμε είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων που πλέον έχουν ένα πολύ καλό λόγο να δουλεύουν περισσότερο και με χαμόγελο στα χείλη. Στο corporate περιβάλλον και στα λογιστικά οι ισορροπίες θα αλλάξουν. Ίσως δούμε και παιχνίδια στον κόσμο του internet.

[via]

Tags ,

Θέματα με μεγάλο ενδιαφέρον

5+1 Google Chrome extension για social τύπους

5+1 Google Chrome extension για social τύπους

4 σχόλια

Περισσότερα...
iTunes 10 και Ping για social networking στην μουσική

iTunes 10 και Ping για social networking στην μουσική

5 σχόλια

Περισσότερα...
Νέο iPod touch με κάμερα για HD 720p video, FaceTime, iOS 4.1, Game Center και Retina Display

Νέο iPod touch με κάμερα για HD 720p video, FaceTime, iOS 4.1, Game Center και Retina Display

24 σχόλια

Περισσότερα...

χωρίς σχόλια

Μοιράσου τις σκέψεις σου πρώτος

Πες την γνώμη σου

Πες την γνώμη σου χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό στο Facebook

Bold Link Quote