Face detection και tracking στο Nokia N900
από giannoug 01-03-2010 | 03:08 pm | 3 σχόλια
Χρησιμοποιώντας την front face camera του Nokia N900, ο Johannes Kuhlmann (γνωστός και σαν jfk) δημιούργησε μια εφαρμογή η οποία μεταφράζει τις κινήσεις του προσώπου σε κινήσεις ενός in-game χαρακτήρα. Η εφαρμογή είναι απλή, ο λόγος που την έφτιαξε είναι η πτυχιακή του. Βάλε το Nokia Ν900 σου στο γραφείο με το kick stand ή σύνδεσέ το στην τηλεόραση για ένα mini Natal. Περισσότερα στο βίντεο.



3 σχόλια στο θέμα: Face detection και tracking στο Nokia N900
Kensai on 01.03.2010 @ 05:24 pm.
Αυτό με ξετρελαίνει με τις πλήρεις open source πλατφόρμες. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει πολύ εύκολα απλές ή σύνθετες εφαρμογές με δωρεάν εργαλεία development. Το παιχνιδάκι είναι αστείο, αλλά δείχνει την εφευρετικότητα ορισμένων ερασιτεχνών προγραμματιστών. Και νομίζω στο μέλλον θα είναι ακόμα πιο εύκολο με το Qt για τις συσκευές Maemo (MeeGo).
Titanas on 01.03.2010 @ 05:51 pm.
Το σημαντικότερο από όλα είναι και εσύ με γνώσεις Qt μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο και να μην περιμένεις την κάθε εταιρεία για το πότε και το αν αποφασίσει να σου δώσει πρόσβαση σε αυτά τα εργαλεία.
giannis on 02.03.2010 @ 03:55 am.
Για τις συσκευές maemo(meego)?’Είσαι σίγουρος όμως ότι θα έχουν κάποια σχέση αυτά μεταξύ τους;Και όταν μιλάω για σχέση εννοώ σοβαρά να είναι όλα απολύτως λειτουργικά.Γιατί να βλέπω ότι κάνει boot όπως αντροιντ ή δεν ξέρω τί άλλο δοκιμάσαν να του βάλουν δεν μου λέει και πολλά