Επιτυχημένη η εκτόξευση του Orion

by Nikos Kaimakamis • On 08-12-2014 • AT 4:52 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

 

Orion

To διαστημικό σκάφος Orion της NASA εκτοξεύθηκε επιτυχώς για την πρώτη του δοκιμαστική πτήση και έτσι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη έρχεται πιο κοντά. 

Το διαστημικό σκάφος Orion είναι η πρώτη προσπάθεια της NASA να στείλει και πάλι ανθρώπους στο διάστημα, σε μία φιλόδοξη αποστολή που θα έχει ως σκοπό της την περαιτέρω εξερεύνηση του πλανήτη Άρη. Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα του ταξιδιού στον Άρη, καθώς τα επίπεδα ακτινοβολίας στα οποία θα εκτεθούν οι αστροναύτες θα είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Έτσι απαιτείται μεγάλη δοκιμή των ικανοτήτων του διαστημικού σκάφους και των συστημάτων προστασίας του. Σε αυτό το πλαίσιο και διενεργείται μια σειρά δοκιμαστικών πτήσεων προκειμένου να καταγραφούν όλες οι παράμετροι της πτήσης. Το Orion εκτοξεύθηκε για την παρθενική του πτήση από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ πάνω σε έναν πύραυλο Delta IV, με μία ημέρα καθυστέρηση εξαιτίας ορισμένων τεχνικών προβλημάτων, αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την προγραμματισμένη ημέρα εκτόξευσής του.

Ο σκοπός της NASA είναι να έχει καταφέρει να οργανώσει μία επανδρωμένη αποστολή στον Άρη μέχρι το 2030, ενώ δεν αποκλείεται πριν από αυτό να έχει οργανωθεί πλήρως μία επανδρωμένη αποστολή προσέγγισης ενός αστεροειδή. Το Orion είναι ένα διαστημικό όχημα συνολικής χωρητικότητας 4 ατόμων, ενώ θα ταξιδέψει σε ύψος 15 φορές μεγαλύτερο από εκείνο στο οποίο βρίσκεται ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons