Έκδοση του Office για Android tablets

by George Polyzos • On 03-07-2014 • AT 4:29 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

tablet-user

 

Η Microsoft φέρεται να ετοιμάζει μία ειδική έκδοση της σουίτας εφαρμογών γραφείου Office, η οποία θα είναι τροποποιημένη για χρήση σε tablets με λειτουργικό σύστημα Android.

Η εταιρεία προετοιμάζει την beta έκδοση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Verge, η οποία θα δοκιμαστεί σύντομα από επιλεγμένους χρήστες, ενώ το πλήρες λανσάρισμα προγραμματίζεται να γίνει αργότερα, εντός του 2014.

Η Microsoft έχει ήδη λανσάρει, περίπου ένα χρόνο πριν, μία βασική έκδοση του Office για Android phones, ενώ έχει επίσης δημιουργήσει και μία έκδοση της σουίτας γραφείου ειδικά για χρήση σε συσκευές iPad. Μάλιστα, αναμένεται η έκδοση για Android tablets να συμπεριλάβει στοιχεία από το περιβάλλον χρήσης του Office for iPad.

Επιπλέον, η έκδοση για ταμπλέτες Android πρόκειται να λανσαριστεί πριν από την κυκλοφορία της έκδοσης του Office για Windows, η οποία θα είναι φιλική στη χρήση σε οθόνες αφής και έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί στις αρχές του 2015. Παράλληλα, η Microsoft ετοιμάζεται και για μία νέα έκδοση της έκδοσης Office for Mac, η οποία θα κάνει την εμφάνισή της εντός του 2014.

Προφανώς όλα τα παραπάνω ακολουθούν επακριβώς τους σχεδιασμούς του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, ο οποίος θέλει την εταιρεία προσανατολισμένη στο cloud και στις φορητές συσκευές. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το tweet του Ναντέλα, μετά το Code Conference του Μαΐου: «Δεν θα περιοριστούμε σε μία εφαρμογή, μία συσκευή, σε ένα μέρος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση του Office για ταμπλέτες Android αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια λογική διάθεσης με την εφαρμογή Office for iPad. Δηλαδή οι χρήστες θα μπορούν να την «κατεβάσουν» δωρεάν, αλλά για τα περισσότερα χαρακτηριστικά (όπως η δημιουργία εγγράφων) θα απαιτείται η σχετική ετήσια συνδρομή. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και για το Office σε Android phones.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons