Διάκριση για την ελληνική πρωτοβουλία ανοικτού κώδικα SatNOGS

by George Polyzos • On 17-11-2014 • AT 11:51 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Artificial-Intelligence

Την  Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στο Μόναχο, το Hackaday.com ανακοίνωσε ότι το  SatNOGS είναι ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού “The  Hackaday Prize”.

Το Hackaday.com είναι ένας δικτυακός τόπος που παρουσιάζει καθημερινά δημιουργικά παραδείγματα χρήσης της  τεχνολογίας. Το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού είναι ένα ταξίδι στο διάστημα ή το χρηματικό ποσό των περίπου 200.000 δολαρίων.

Στο διαγωνισμό “The Hackaday Prize” συμμετείχαν πάνω από οχτακόσιες ομάδες με στόχο την δημιουργία διασυνδεδεμένων συσκευών ανοιχτής σχεδίασης. Την τελική επιλογή των νικητών του διαγωνισμού την έκαναν εννέα κριτές με εκτενή εμπειρία στην  δημιουργία ηλεκτρονικών συσκευών.

Η ανάπτυξη του SatNOGS άρχισε τον Απρίλιο του 2014 στο hackerspace.gr που είναι ένας χώρος αφιερωμένος στο δημιουργικό hacking κώδικα και  κατασκευών, στην Αθήνα.

Στόχος  του SatNOGS είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου επίγειων  δορυφορικών σταθμών που θα είναι σε θέση να διαμοιραστούν παρατηρήσεις δορυφόρων και να δημοσιεύουν τις καταγραφές με συνδυαστικό τρόπο, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την δραματική αύξηση της επικοινωνιακής  κάλυψης των δορυφόρων χαμηλής τροχιάς και ταυτόχρονα την αύξηση της  απόδοσης των τηλεπικοινωνιακών τους δυνατοτήτων μέσω της χρήσης κοινών  υποδομών.

Η κύρια ομάδα ανάπτυξης του SatNOGS αποτελείται από 10 άτομα, πέραν όμως αυτών ένα σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης του βασίζεται σε μια παγκόσμια κοινότητα που συμμετέχει στην ανάπτυξη αλλά και στην  δημιουργία επίγειων σταθμών του SatNOGS εξετάζοντας εναλλακτικά υλικά  και συμμετέχοντας στην ανάπτυξη λογισμικού.

Μετά την διάκριση τους στο διαγωνισμό του Hackaday οι δημιουργοί του SatNOGS σκοπεύουν να συνεχίσουν την ανάπτυξη του, και να συνδράμουν όσους  επιθυμούν να φτιάξουν επίγειους σταθμούς για διασυνδεθούν με το δίκτυο  του SatNOGS.

[Δ.Τ. SatNOGS]

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons