Η Ομάδα Επιχειρησιακής Συνέχειας Cosmote στις καλύτερες του κόσμου

by Stefanos Kofopoulos • On 08-04-2010 • AT 7:03 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

raining men by natura_pagana

Όσοι είχατε δει την συνέντευξη με τον Γιάννη Ζέππο για την Ομάδα Επιχειρησιακής Συνέχειας ξέρετε τι σημαίνει Business Continuity και τι προσφέρει. Για την δουλειά που κάνουν τα παιδιά αυτά η Cosmote βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις 7 καλύτερες ομάδες Επιχειρησιακής Συνέχειας παγκοσμίως και θα βραβευθεί για αυτό. Ακολουθεί το press release αλλά και το βίντεο της συνέντευξης που εξηγεί τι, πως, που, πότε και γιατί εργάζεται η συγκεκριμένη ομάδα για να έχουμε σήμα υπό αντίξοες συνθήκες.

Στη λίστα με τις επτά κορυφαίες ομάδες Επιχειρησιακής Συνέχειας (Business Continuity) στον κόσμο συγκαταλέγεται το τμήμα Group Business Continuity Management της COSMOTE, που συμμετέχει στα Διεθνή Βραβεία Επιχειρησιακής Συνέχειας 2010 (Business Continuity Awards), στην κατηγορία “Business Continuity Team of the Year”. Η COSMOTE αποτελεί τη μόνη εταιρεία εκτός Μ. Βρετανίας και τη μοναδική από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, που κατάφερε να μπει στην τελική λίστα, για την οργάνωση και τα επιτεύγματά της κατά τους τελευταίους 14 μήνες. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης εταιρείες όπως η JP Morgan Chase, ο όμιλος Lloyds Banking και η Sainsbury’s.

Τα Διεθνή Βραβεία Επιχειρησιακής Συνέχειας που διοργανώνει το εξειδικευμένο σε θέματα του κλάδου βρετανικό περιοδικό CIR (Continuity Insurance & Risk) ξεκίνησαν το 1999 με στόχο να αναδείξουν τις κορυφαίες πρακτικές Επιχειρησιακής Συνέχειας παγκοσμίως και σήμερα αποτελούν τον πλέον αναγνωρισμένο θεσμό στο συγκεκριμένο χώρο. Για το 2010, τα βραβεία περιλαμβάνουν 19 κατηγορίες.

Η τελετή βράβευσης των νικητών θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου 2010.

Για το Σύστημα Διοίκησης Επιχειρησιακής Συνέχειας της COSMOTE

Η COSMOTE, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να θωρακίσει την επιχειρησιακή της λειτουργία ενάντια σε απρόβλεπτα γεγονότα και να τη διασφαλίσει ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες, έχει θέσει σε εφαρμογή ολοκληρωμένο Σύστημα Διοίκησης Επιχειρησιακής Συνέχειας, το οποίο περιλαμβάνει τη συστηματοποιημένη ανάλυση και αξιολόγηση των συνεπειών πιθανών κινδύνων στη λειτουργία της, την ανάπτυξη στρατηγικών αντιμετώπισης έκτακτων συνθηκών ή ακόμη και κρίσεων, καθώς και στρατηγικών ανάκαμψης, με στόχο η εταιρία να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό σε ομαλή λειτουργία. Στο έργο συμμετέχουν ενεργά περισσότερα από 300 στελέχη της COSMOTE, ενώ η εφαρμογή του απαιτεί τον άρτιο συντονισμό και των 3.500 εργαζομένων της εταιρείας.

Η ομάδα Επιχειρησιακής Συνέχειας Ομίλου COSMOTE της εταιρείας έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο BS25999 από το Information Systems Examination Board (ISEB) της Μ. Βρετανίας, που αποτελεί παγκοσμίως αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης και στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρησιακής Συνέχειας (Business Continuity Management).

[photo]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Hi! Thanks for the link.

    • You’re welcome.. nice pics!

Top

Show Buttons
Hide Buttons