yahoo finance fading

Δυστυχώς επαληθεύεται η πρόβλεψη μου για την πορεία των πραγμάτων στο Yahoo!. O Carl Icahn προχωράει σε κινήσεις για να αντικαταστήσει το board του Yahoo! και με λίγα λόγια να κάνει την δουλειά της Microsoft με ένα πιο politically correct τρόπο. Το ανοιχτό γράμμα που έστειλε στο διοικητικό συμβούλιο του Yahoo! βρίσκεται εδώ αλλά το ζουμί της υπόθεσης είναι οι παρακάτω γραμμές.

  • during the last 10 days, I have purchased approximately 59 million shares and share-equivalents of Yahoo
  • I have formed a 10-person slate which will stand for election against the current board
  • I have sought antitrust clearance from the Federal Trade Commission to acquire up to approximately $2.5 billion worth of Yahoo stock.

Η δύναμη που δίνουν τα 59 εκατομμύρια μετοχών (όχι 50 όπως είχα γράψει το πρωί) είναι αρκετή για να δημιουργήσει μπελάδες και ουσιαστικά να αντικαταστήσει το υφιστάμενο Δ.Σ ώστε να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις. Αξίζει να περιμένουμε την επίσημη απάντηση αλλά και την αντίδραση του Google, τα αποτελέσματα από το πείραμα συνεργασίας στις διαφημίσεις και το γράμμα του Αμερικανικού νόμου απέναντι σε μια ενδεχόμενη συνεργασία Yahoo! – Google.

Tags , , ,

Θέματα με μεγάλο ενδιαφέρον

Cosmote σήμα καμπάνα διαφημιστικό

Cosmote σήμα καμπάνα διαφημιστικό

9 σχόλια

Περισσότερα...
Jenson Button και Lewis Hamilton στην McLaren (1 ομάδα, 2 παγκόσμιοι πρωταθλητές)

Jenson Button και Lewis Hamilton στην McLaren (1 ομάδα, 2 παγκόσμιοι πρωταθλητές)

4 σχόλια

Περισσότερα...
Samsung Galaxy i5700 Spica: Android, DivX και 800MHz CPU

Samsung Galaxy i5700 Spica: Android, DivX και 800MHz CPU

6 σχόλια

Περισσότερα...

5 σχόλια

Donald.iljazi iljazi.pblogs on 15.05.2008 @ 09:40 pm.

χμμ, δεν κατάλαβα πολλά…μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τί έγεινε με απλά λόγια ;;; :D

thx :)

Απάντηση
Titanas on 15.05.2008 @ 09:46 pm.

Donald.iljazi, H Microsoft ήθελε να αγοράσει το Yahoo! προσφέροντας πολλά λεφτά. Το Yahoo! ή μερος αυτού ανέβασε την τιμή πολύ ψηλά και η Microsoft έκανε πίσω.

Ο καπιταλισμός δίνει την δυνατότητα στους μετόχους να διώξουν το διοικητικό συμβούλιο, να το αντικαταστήσουν με άλλο αν κρίνουν ότι δεν λειτουργεί για το συμφέρον της εταιρίας. Έπαιζε το σενάριο να κάνει η Microsoft αυτή την κίνηση αλλά δεν προχώρησε.

Τώρα έρχεται ο Carl Icahn που έχει αγοράσει 59 εκατομύρια μετοχές του Yahoo! ή αλλιώς 2.5 δις της αξίας και ως μεγαλομέτοχος λέει ότι θέλουν να φύγει το ΔΣ που έχετε τώρα γιατί δεν δουλεύει σωστά ώστε να υπερασπίσει τα λεφτά μου / επένδυση μου. Να ποιους προτείνω εγώ για νέο ΔΣ ώστε να πάει η εταιρεία καλά.

Απάντηση
Donald.iljazi iljazi.pblogs.gr on 15.05.2008 @ 10:52 pm.

ευχαρισω τίτανα, κατάλαβα :D

Απάντηση
Raptor7 dj.john.2001.googlepages.com on 16.05.2008 @ 02:04 am.

ετσι είναι αυτά τα παιχνίδια , και πάνω απο πτόματα πατάνε άνετα ..

Απάντηση
damako3 jobtube.gr on 20.05.2008 @ 09:56 pm.

Να μαθει να λεει ΟΧΙ στον Βασίλη

Απάντηση

Το σχόλιο σας

Αφήστε σχόλιο χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό στο Facebook

Bold Link Quote