Οι κωδικοί των BlackBerry σπάνε, τα backup δεν είναι ασφαλή

by Stefanos Kofopoulos • On 03-10-2011 • AT 10:53 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Computing Τεχνολογία

Οι κωδικοί των BlackBerry σπάνε, τα backup δεν είναι πλέον ασφαλή

Αν έχετε BlackBerry και πιο συγκεκριμένα έχετε backup της συσκευής να τριγυρνούν στους δίσκους του υπολογιστή σας καλά θα κάνετε να τα κρύψετε καλύτερα. Η Elcomsoft, μια ρώσικη εταιρία software, κυκλοφόρησε πρόσφατα πρόγραμμα ικανό να σπάσει τους κωδικούς αποθηκευμένους στα backup. Μιλάμε για κωδικούς όχι μόνο του BlackBerry Wallet και του Password Keeper για παράδειγμα, αλλά για κωδικούς κλειδώματος της συσκευής.

Θέση φυσικά η εταιρία δεν έχει πάρει ακόμη, μια γνωστή τακτική σε τέτοια λεπτά ζητήματα. Περισσότερα, με αρκετές λεπτομέρειες στο site της εταιρίας όπου και υπάρχει το εν λόγω recovery tool. Για την ώρα και μέχρι να γίνει η σχετική ανακοίνωση από την RIM, θα χρειαστεί τα backup να κρατηθούν σε ασφαλές μέρος πριν τα βρει ο ξάδερφος hacker και αποκτήσει πρόσβαση σε email που δε θα έπρεπε.

[via]

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο εργαλείο, αλλά αρκετά άλλα εργαλεία της Elcomsoft βασίζονται σε brute force attacks. Αν ισχύει το ίδιο και εδώ τότε δεν έσπασαν τίποτα.
    Σε γενικές γραμμές οι μέγιστες δοκιμές για το σπάσιμο 256bit είναι 2^256. Στην τελική το αν θα σπάσει ένα σταθερό κλειδί εξαρτάται από την υπομονή του χρήστη, τις αντοχές των CPU/GPU και τη δυνατότητα ενοικίασης cpu time.

    Αν υπάρχει πρόβλημα στην κρυπτογράφηση πιστεύω θα είχε φανεί από καιρό και θα το είχε μπαλώσει η RIM.

Top

Show Buttons
Hide Buttons