Αυξάνεται η χρήση του Android KitKat

by Nikos Kaimakamis • On 14-08-2014 • AT 8:26 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

android ecosystem july 2014

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ποσοστά εγκατάστασης του Android KitKat αυξάνονται καθώς παρουσιάζονται νέες συσκευές και οι παλαιότερες αναβαθμίζονται με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Google. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει η Google από τις ενεργοποιήσεις συσκευών, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2014, ένα ποσοστό 20,9% του Android οικοσυστήματος είχε την τελευταία έκδοση Android KitKat, από το 17,9% που ήταν το ποσοστό του κατά τη διάρκεια του Ιουνίου.

Το πιο δημοφιλές συνεχίζει να είναι το Jelly Bean, διατηρώντας ένα ποσοστό 54,2% στο σύνολό του, ενώ όλες οι παλαιότερες εκδόσεις του Android συνεχίζουν να κατέχουν ποσοστό 24,9% του συνόλου. To ποσοστό του KitKat θεωρείται δεδομένο ότι θα αυξηθεί, με την ανανέωση του εξοπλισμού των καταναλωτών, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η εξέταση της πορείας του νεότερου Android L, μόλις αυτό ξεκινήσει την εμπορική του πορεία.

Από την άλλη μεριά, τα smartphones με Android One, την πολύ προσιτή εκδοχή του λειτουργικού, εκτιμάται ότι θα τα δούμε νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, με πιθανολογουμένη πρώτη κυκλοφορία τους εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ η αγορά της Ινδίας, εκτιμάται από τους αναλυτές ότι θα είναι μία από τις αγορές στόχους, όπου η παρουσία των Windows Phones είναι ισχυρή. Τρεις είναι οι κατασκευαστές της Ινδίας που φέρονται να έχουν έρθει σε συμφωνία με την Google για την παρουσίαση Android One συσκευών εκεί, η Micromax, η Spice και η Karbonn.

Σύμφωνα με τη σχετική φημολογία, καθώς τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά των Android One συσκευών δεν έχουν γίνει γνωστά, οι προδιαγραφές της πλατφόρμας θα περιλαμβάνουν οθόνες με ανάλυση qHD, διπύρηνο επεξεργαστή, μνήμη RAM 1GB και η τιμή τους δεν θα ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 150 ευρώ. Μένει να δούμε τι ποσοστά θα σημειώσει η πλατφόρμα σε ολόκληρο το Android οικοσύστημα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons