Αν θέλεις ταξί πιάσε το iPad και θα έρθει να σε βρει χωρίς τον οδηγό

by Stefanos Kofopoulos • On 26-10-2010 • AT 5:23 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Αν θέλεις ταξί πιάσε το iPad και θα έρθει να σε βρει χωρίς τον οδηγό

Η ιδέα των αυτοκινήτων χωρίς οδηγούς είναι παλιά, τον τελευταίο καιρό όμως έχει αρχίσει να αποκτά ενδιαφέρον και υποστηρικτικές με πρωτότυπα που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Το autonomous taxi πρωτότυπο που θα δείτε στο βίντεο κάνει κάτι πάρα πολύ απλό. Χρησιμοποιεί την πληροφορία από το GPS του iPad, εντοπίζει τον χρήστη και τον οδηγεί στο επιθυμητό σημείο. Όλα αυτά χωρίς οδηγό, χωρίς εταιρείες που εμπλέκονται στην κράτηση και εξυπηρέτηση της κούρσας και φυσικά με την αποτελεσματικότητα που έχει ένα αυτόνομο όχημα. Προφανώς το iPad μπορεί να αντικατασταθεί από οποιοδήποτε tablet και ίσως και κινητό. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι η έρευνα για το αυτόνομο ταξί που θα παρακολουθήσετε, έχει γίνει και συνεχίζεται στην Ευρώπη. Οι Γερμανοί κάτι κάνουν καλά και στην αυτοκίνηση εκτός πίστας και σε συνδυασμό με software.

Για όσους αναρωτιούνται αν αυτό είναι το μέλλον η απάντηση είναι ναι. Τα αυτόνομα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια και οικονομία καυσίμου ενώ ο επιβάτης μπορεί να απολαύσει το ταξίδι αναπαυτικά. Δεν θα συμβεί αύριο, ούτε σε 5 χρόνια αλλά θα συμβεί πολύ πιο γρήγορα από όσο φαντάζεστε και πολύ πιο γρήγορα πριν το ιπτάμενο αυτοκίνητο κυκλοφορήσει.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Made in Germany, φιλαράκι. Τι να λέμε! :)

  • Να χτυπάμε παλαμάκια πρέπει όχι μόνο για την ιδέα του αυτόνομου αυτοκινήτου και την συγκεκριμένη υλοποίηση αλλά για την κόντρα μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής που πλέον θα αρχίσει να γίνεται αισθητή. Η συγκεκριμένη ομάδα είχε λάβει μέρος και στον διαγωνισμού του DAPRA το 2007.

 2. Και για να κάνω το χαζό μου αστειάκι!

  Ιδιαίτερα για ταξί στο Βερολίνο που 4 στις 5 φορές που έχω μπει ο οδηγός ήταν Τούρκος και άκουγε λαϊκά στο διαπασών… αυτό τουλάχιστον σε πηγαίνει στον προορισμό σου με ησυχία.

  Τί γίνεται όμως άμα βιάζεσαι; Δε νομίζω να σκαμπάζει από «πάτα το ρε αδελφέ» ούτε είδα button στο iPad για ΣΑΝΙΔΩΣΕ ΤΟ! :p

  Έχεις δίκιο για την κόντρα Βόρεια Αμερική & Ευρωπαϊκή Ένωση… και χαίρομαι κι εγώ γι’αυτόν τον υγιή ανταγωνισμό! :)

 3. με την άνοδο της τιμής της βενζίνης σταματήσαμε τελείως τις άσκοπες βόλτες με το αυτοκίνητο έτσι με αυτό θα χάσουμε τελείως την απόλαυση της οδήγησης οπότε όχι δεν μου σρέσει καθόλου σαν ιδέα.
  P.S περιμένω να με υποστηρίξει ο dkalo

  • Όταν οι αυτοκινητόδρομοι με 7 λωρίδες για κάθε κατεύθυνση είναι μπλοκαρισμένοι από την κίνηση, η παραμικρή βελτίωση στο κυκλοφοριακό βοηθάει και βελτιώνει τα πράγματα. Δεν μιλάμε για την βόλτα στην εξοχή με την οικογένεια ή την κοπέλα αλλά για την μετακίνηση σε αστικά κέντρα.

 4. Γιατί αυτό το demo είναι με το iPad. Έχει και με iPhone

Top

Show Buttons
Hide Buttons