Αυξημένα κέρδη για την Intel το γ’ τρίμηνο

by George Polyzos • On 15-10-2014 • AT 11:05 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

intel-logo

Η Intel ανακοίνωσε ότι ο κύκλος εργασιών του γ’ τριμήνου ανήλθε στα 14,6 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων ή 8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Γενικότερα, η αμερικανική εταιρεία κατέγραψε πωλήσεις ρεκόρ στους τομείς των PC, των tabletsκαι του Internet of Things, σε επίπεδο τριμήνου. Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη φορά που η Intelέχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 εκατομμύρια αποστολές μικροεπεξεργαστών σε ένα τρίμηνο.

Τα λειτουργικά κέρδη της Intelανήλθαν στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, υπήρξε εισροή μετρητών περίπου 5,7 δισ. δολαρίων από λειτουργικές δραστηριότητες, κατεβλήθησαν μερίσματα 1,1 δισ. δολαρίων και χρησιμοποιήθηκαν 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια για επαναγορά 122 εκατομμυρίων μετοχών.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο που σημειώνει η εταιρεία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich. «Επιτύχαμε τον καλύτερο κύκλο εργασιών μέχρι σήμερα και είχαμε σημαντικά έσοδα κατά το τρίτο τρίμηνο. Υπάρχουν ακόμα περισσότερα να κάνουμε, αλλά τα αποτελέσματά μας δίνουν τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση ότι εκτελούμε με επιτυχία τη στρατηγική μας αναφορικά με την επέκταση των προϊόντων μας σε ένα μεγάλο εύρος νέων αγορών με μεγάλες δυνατότητες».

Στους επιμέρους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας, τα έσοδα του PC Client Group διαμορφώθηκαν στα 9,2 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 9%  σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Αντίστοιχα, τα έσοδα του Data Center Group διαμορφώθηκαν στα 3,7 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 16% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Το Internet of Things Group είχε έσοδα ύψους 530 εκατ. δολαρίων, σημειώνοντας μείωση 2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 14% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα του Mobile και Communications Group ανήλθαν στα 1 εκ. δολάρια, όπως αναμενόταν από τις προβλέψεις, ενώ τα έσοδα από τμήματα λογισμικού και υπηρεσιών ανήλθαν στα 558 εκ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons