Αυξημένα έσοδα και κέρδη για το Facebook

by George Polyzos • On 24-07-2014 • AT 11:10 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

facebook news feeds

 

Το Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, καταγράφοντας έσοδα ύψους 2,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χάρη στην αύξηση των διαφημιστικών εσόδων.

Η αύξηση των εσόδων ήταν της τάξης του 61% σε σύγκριση με τα 1,81 δισεκατομμύρια δολάρια που καταγράφηκαν το β’ τρίμηνο του 2013. Από τα έσοδα των 2,91 δισ. δολαρίων, τα 2,68 προήλθαν από διαφημίσεις σημειώνοντας άνοδο 67%.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι από το σύνολο των διαφημιστικών εσόδων, το 62% προέρχεται από διαφημίσεις σε φορητές συσκευές. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το β’ τρίμηνο έφτασαν τα 791 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 138% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα του Απριλίου, το Facebook έχει δώσει έμφαση στην προσέλκυση διαφημίσεων μέσω της εισαγωγής ενός νέου δικτύου mobile διαφημίσεων, λανσάρισε πολλαπλές standalone εφαρμογές και εξαγόρασε τη Live Rail για τη βελτίωση των video διαφημίσεων. Στις δηλώσεις του ο Mark Zuckerberg, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, τόνισε την πεποίθησή του ότι το Facebook «έχει ακόμη περιθώρια ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες (DAU) ήταν κατά μέσο όρο τον Ιούνιο 829 εκατομμύρια (αύξηση 19%). Αντίστοιχα, οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες φορητών συσκευών έφτασαν κατά μέσο όρο τα 654 εκατομμύρια (αύξηση 39%). Τέλος, οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες (MAU) ήταν 1,32 δισεκατομμύρια (αύξηση 14%), ενώ αντίστοιχοι MAU φορητών συσκευών έφτασαν το 1,07 δισεκατομμύρια (αύξηση 31%)

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το Facebook εισήγαγε και μία νέα δυνατότητα αποθήκευσης. Πιο συγκεκριμένα, ο χρήστης θα μπορεί να αποθηκεύει μία δημοσίευση και να έχει πρόσβαση σε αυτή σε μελλοντικό χρόνο, μέσω μίας σχετικής κατηγορίας για το αποθηκευμένο υλικό, αριστερά της αρχικής σελίδας. Η νέα δυνατότητα είναι διαθέσιμη για την web έκδοση του Facebook, καθώς και για τα λειτουργικά συστήματα iOS και Android.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons