Απώλειες για τη Sony στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου

by George Polyzos • On 03-11-2014 • AT 3:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

12_Xperia_M2_Aqua

Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το γ’ ημερολογιακό τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα οποία καταγράφει απώλειες ύψους 762 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κύρια υπεύθυνη για αυτή την εξέλιξη κρίνεται, όπως είχε ήδη προαναγγελθεί από την ίδια την εταιρεία, η μονάδα Mobile Communications, της οποίας οι απώλειες ανήλθαν στα 1,58 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου η Sony πούλησε 9,9 εκατομμύρια συσκευές Xperia, που προφανώς δεν αρκούν για να οδηγήσουν την ιαπωνική εταιρεία στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης πίσω από τις Samsung και Apple. Καλύτερες επιδόσεις πέτυχαν οι high-end συσκευές της εταιρείας, σε αντίθεση με την κατηγορία των mid-range μοντέλων.

Στον απόηχο αυτών των αποτελεσμάτων η Sony Mobile Communications ανακοινώθηκε ότι αποκτά νέο διευθύνοντα σύμβουλο από τις 16 Νοεμβρίου. Ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Kunimasa Suzuki θα αντικατασταθεί από τον Hiroki Totoki, ο οποίος είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος Επιχειρηματικής Στρατηγικής και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το Verge, η Sony αναμένει πλέον να επιτύχει την πώληση 41 εκατομμυρίων συσκευών για το οικονομικό έτος 2014, που λήγει τον Μάρτιο του 2015. Η αρχική πρόβλεψη ήθελε την πώληση 50 εκατομμυρίων smartphones, στόχος που αναθεωρήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στις 43 εκατομμύρια συσκευές.

Σε αντίθεση με τα smartphones, το PlayStation 4 κατάφερε να αυξήσει κατά 83,2% τα έσοδα και 7,2% τις πωλήσεις, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ομοίως το τμήμα οπτικών αισθητήρων που χρησιμοποιούνται σε smartphones έφερε τα περισσότερα έσοδα μεταξύ των τμημάτων του τομέα ηλεκτρονικών της εταιρείας.

Να σημειώσουμε ότι αισθητήρες της Sony χρησιμοποιούνται τόσο στις συσκευές iPhone της Apple όσο και σε μεγάλο μέρος των συσκευών που προέρχονται από πληθώρα κινέζων κατασκευαστών.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons