google safari

Όπως συμβαίνει με Mozilla (βλέπε Firefox) έτσι και στο Cupertino μαζεύουν λεφτά από την κίνηση που στέλνουν στους servers του Google σε κάθε αναζήτηση των χρηστών. Τόσο οι Mac όσο και το iPhone φαίνεται ότι γεμίζουν με τουλάχιστον 25 εκατομμύρια δολλάρια τον χρόνο τα ταμεία της Apple. Διαβάζοντας τα 3 διαφορετικά posts, μου έκανε εντύπωση η αναφορά σε έρευνες που δείχνουν ότι οι χρήστες Apple είναι online περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα.

¶ξια αναφοράς είναι και η διαπίστωση ότι το Google είναι πραγματικά χωμένο σε πολλές μεριές του Mac OS X και αναλαμβάνει το βαρύ έργο της αναζητήσης. Εκτός από τον Safari πού αλλού παίζει Google search box ή Google powered search στο μηλαράκι;

[via, via, via]

Tags , , , ,

Θέματα με μεγάλο ενδιαφέρον

Nokia Lumia 800 white και λευκό επίσημα πλέον στην Ευρώπη

Nokia Lumia 800 white και λευκό επίσημα πλέον στην Ευρώπη

6 σχόλια

Περισσότερα...
Anonymous εναντίον Υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώσατε 1 – 0

Anonymous εναντίον Υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώσατε 1 – 0

10 σχόλια

Περισσότερα...
Η δουλειά στην Apple ξεκινάει με δύσκολη συνέντευξη και ψέμα

Η δουλειά στην Apple ξεκινάει με δύσκολη συνέντευξη και ψέμα

11 σχόλια

Περισσότερα...

2 σχόλια στο θέμα: Η Apple πληρώνεται από το Google για το search

HitMan on 14.04.2008 @ 12:25 am.

Ναι… δεν είναι η μόνη. Mozilla earns from Google also.

Απάντηση
Αντώνης on 14.04.2008 @ 01:24 am.

Στο OS X οι δίοδοι προς Google υπάρχουν σε διάφορα προγράμματα, κυρίως για αναζήτηση της εκάστοτε επιλεγμένης λέξης (επιλογή λέξης -> δεξί κλικ -> Search With Google). Παραδείγματα είναι ο mail client (Mail.app) καθώς και ο βασικός κειμενογράφος του συστήματος (TextEdit.app). Αν δεν κάνω λάθος είναι default επιλογή που παρέχει το text control του OS X και άρα είναι προσβάσιμο από όσες εφαρμογές το χρησιμοποιούν (άρα όχι μόνο από την Apple).

Επίσης μπορείς στο Address Book του συστήματος να κάνεις δεξί κλικ πάνω στην καταχωρημένη ταχυδρομική διεύθυνση κάποιας επαφής και να σε πάει στην σχετική Google Maps σελίδα.

Αυτά μπορώ να θυμηθώ, ίσως να υπάρχουν και αλλού αλλά μου διαφεύγουν τέτοια ώρα που είναι :-)

¶σχετο: Ελπίζω η Photoshopped εικόνα του άρθρου με το ψεύτικο drop-down του search box να μην είναι δικιά σου γιατί βγάζει πολύ μάτι :-)

Απάντηση

Πες την γνώμη σου

Πες την γνώμη σου χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό στο Facebook

Bold Link Quote