Ανακοινώθηκαν οι 100 beta testers του Project Ara

by George Polyzos • On 03-07-2014 • AT 1:51 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

project-ara-modular-phone

 

Το Project Ara μπορεί να βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την Google να ανακοινώσει τους πρώτους 100 beta testers του προγράμματος.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η Google, μέσω της ιστοσελίδας dscout, πάνω από 90.000 άνθρωποι είχαν αιτηθεί να γίνουν οι πρώτοι scouts (ιχνηλάτες) του προγράμματος, δηλαδή να γίνουν οι πρώτοι που θα πάρουν συσκευές στα χέρια τους για την πραγματοποίηση δοκιμών.

Από αυτούς, επελέγησαν οι 100 πλέον ενεργοί scouts, οι οποίοι και θα παραλάβουν τη συσκευή. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τους επόμενους «8 μήνες, στους οποίους η Google θα συνεχίσει την ολοκλήρωση του πρωτότυπου Ara», κάτι που ενδεχομένως μεταφράζεται σε επίσημη παρουσίαση της συσκευής που θα προκύψει περί τον Μάρτιο του 2015.

Το Project Ara είναι η φιλόδοξη προσπάθεια της Google να δημιουργήσει ένα smartphone που θα μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του χρήστη, αφού θα αποτελείται από εναλλάξιμα modules για την οθόνη, τον επεξεργαστή, τη μονάδα γραφικών, το μέσο αποθήκευσης, τη μνήμη, την μπαταρία κλπ. Παράλληλα, σχεδιάζεται η συσκευή που θα προκύψει από το Project Ara να έχει τιμή εκκίνησης τα 50 δολάρια.

Ωστόσο, πέρα από όλα τα παραπάνω θετικά, το Project Ara «χάνει» τον επικεφαλής του Dan Makoski. Η ανακοίνωση έγινε μέσω του προσωπικού blog του Makoski, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Capital One (εταιρεία πιστωτικών καρτών) σαν Αντιπρόεδρος του τομέα Design. Ο Dan Makoski για όσο καιρό βρισκόταν στο τμήμα Advanced Technology & Projects (ATAP) της Google, πέρα από το Project Ara είχε ασχοληθεί και με τον σχεδιασμό του Moto X, όταν ακόμη η Motorola ήταν εταιρεία της Google.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons