Αλματώδης αύξηση της αγοράς wearable το 2014

by George Polyzos • On 28-08-2014 • AT 3:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

apple-iwatch-concept

Η εταιρεία αναλύσεων Canalys δημοσίευσε τα στοιχεία του α’ εξαμήνου του έτους για την αγορά wearable συσκευών, τα οποία δείχνουν αύξηση 684%, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Η Canalys παρακολουθεί τις παραδόσεις των συσκευών από τους κατασκευαστές προς τους μεταπωλητές και κατηγοριοποιεί τη συγκεκριμένη αγορά σε δύο βασικές ομάδες: σε «smart bands» που είναι σε θέση να τρέξουν εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών και σε «basic bands» που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Στα basic bands, η αγορά κυριαρχείται από τα Fitbit και Jawbone που καταλαμβάνουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα. Αντίθετα, η Nike έχασε σημαντικό μέρος του μεριδίου της, ενώ εμφανίστηκε και ένας νέος παίκτης, η Garmin, η οποία «απειλεί» να καταλάβει την τρίτη θέση.

Στον τομέα των smart bands, η Samsung αναδεικνύεται σε ηγέτη της αγοράς για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η εταιρεία λανσάρισε κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου τρεις συσκευές (Gear 2, Gear 2 Neo και Gear Fit) ενώ τον Ιούλιο λανσάρισε και το Gear Live που βασίζεται στο λειτουργικό Android Wear.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ήδη και το νέο Gear S με κυρτή οθόνη Super AMOLED που θα λειτουργεί αυτόνομα χωρίς την σύνδεση με smartphone. Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας βρέθηκε το Pebble Steel, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Sony.

Το Android Wear το λειτουργικό σύστημα της Google αποκλειστικά για wearable συσκευές, αναμένεται να «εμφανιστεί» στις μετρήσεις από το γ’ τρίμηνο μετά το λανσάρισμα των αρχικών LG G Watch και Samsung Gear Live, αλλά και συσκευών όπως το Motorola Moto 360 και το πολύ «φρέσκο» LG G Watch R.

Η Canalys προβλέπει ότι αν επιβεβαιωθούν οι φήμες και η Apple παρουσιάσει και αυτή μία wearable συσκευή (δηλαδή το φημολογούμενο iWatch) μέσα στον Σεπτέμβριο, τότε η συνολική αγορά ενδέχεται να γνωρίσει περαιτέρω αύξηση, μέχρι και το τέλος του έτους.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται από την Canalys, η επιβίωση στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον των wearable συσκευών θα πρέπει να προϋποθέτει τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών και λειτουργιών από πλευράς Apple, όπως η ασύρματη φόρτιση, η αντοχή στο νερό, η προηγμένη οθόνη κλπ.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons