Alfa Romeo MiTo GTA Concept
από dkalo 03-03-2009 | 01:05 am | 9 σχόλια
You ‘ll never be a true petrolhead unless you had an Alfa Romeo. Αυτό σίγουρα ίσχυε πριν μερικά χρόνια αλλά η Ιταλική φίρμα είχε καιρό να βγάλει ένα αυτοκίνητο που θα ταράξει τα νερά της αυτοκίνησης και την ψυχή ενός πραγματικού οδηγού. Απ’ ότι φαίνεται, η μέρα που το παραπάνω ρητό θα ισχύσει ξανά, δεν είναι πολύ μακριά χάρη στην MiTo GTA.
Το πρώτο Concept της MiTo GTA είναι γεγονός και αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό. Κινητήρας 1800 κυβικών που με την βοήθεια υπερσυμπιεστή, άμεσου ψεκασμού και μεταβλητού χρονισμού αποδίδει 240 καθαρόαιμα Ιταλικά άλογα. Οι μηχανικοί δεν έδωσαν σημασία μόνο στην ιπποδύναμη αλλά και στα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου. Καταρχάς, φρόντισαν να κρατήσουν το βάρος σε χαμηλά επίπεδα κάνοντας εκτεταμμένη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου.
Η οροφή, οι καθρέφτες και ο διαχύτης του αυτοκινήτου είναι από ανθρακονήματα ενώ αλουμίνιο χρησιμοποιήθηκε στην ανάρτηση του αυτοκινήτου, στα φρένα αλλά και στο chassis. Μιας και μιλάμε για Concept και όχι για το μοντέλο που τελικά θα παραχθεί, το αυτοκίνητο είναι διθέσιμο και τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί για να μειωθεί το βάρος. Προσθέτοντας στην παραπάνω εξίσωση και την νέα χαμηλωμένη κατά 20mm ανάρτηση, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η νέα Alfa Romeo έχει όλα τα φόντα να γίνει το benchmark της κατηγορίας.
Την έκδοση παραγωγής αναμένεται να την δούμε μέχρι το καλοκαίρι ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν πανευρωπαικά μέσα στον Σεπτέμβρη που μας έρχεται με τιμή κοντά στις 30.000€. Μέχρι τότε κάνουμε υπομονή και… οικονομία!





9 σχόλια στο θέμα: Alfa Romeo MiTo GTA Concept
Titanas on 03.03.2009 @ 02:43 pm.
Ξέρω οτι είναι υπερβολικό αλλά αυτή η έκδοση μου αρέσει ακόμα περισσότερο από την SLK. Έχει απίστευτη αγριάδα και τα 240 άλογα δεν με χαλάνε.
Θοδωρής on 03.03.2009 @ 03:17 pm.
Με μπερδευει….Ειναι λιγο καγκουρικο για την Αλφα Ρομεο που εχουμε συνηθισει…
Να το δουμε απο κοντα πρωτα βεβαια!! :)
Δεν με απογοητευει παντως…Ποιον χαλανε τα 240 αλογα σε Αλφεττα???
Τους ζηλιαρηδες με τα γιαπωνεζικα κ γερμανικα!
Titanas on 03.03.2009 @ 03:21 pm.
Τα 240 άλογα πρέπει να υποστηρίζονται και από το αμάξωμα με τα απαραίτητα αεροδυναμικά βοηθήματα… αν αυτό εννοείς καγκουριά.
Θοδωρής on 03.03.2009 @ 03:29 pm.
Ναι δεν αντιλεγω, η αλφα πρωτη φορα επιχειρει να “φορτωσει” τοσα αλογα σε μικρου μηκους αυτοκινητο. Και οπως το ειδα πιο προσεκτικα, δεν εχει πολλα υπερβολικα στοιχεια, εκτος απο τους αναγκαιους, οπως λες, διαχυτες και εισαγωγεις αερα.
Ελπιζω βεβαια να μην βγαινει μονο διθεσιο και να ξανασκεφτουν να μην βαλουν ανθρακονηματα στα περιφεριακα π.χ. καθρεπτες.
Κατι παραπανω απο χρυσο θα το πληρωνεις για ενα μικροατυχημα!
dkalo on 03.03.2009 @ 03:29 pm.
Οι εξατμίσεις είναι υπερβολικά μεγάλες, μάλλον αυτό εννοεί καγκουριά ο Θοδωρής. Επίσης, για να δουλέψει ο διαχύτης, χρειάζεται το πάτωμα του αυτοκινήτου να είναι κλειστό, αλλιώς είναι απλά για το θεαθήναι.
Θοδωρής on 03.03.2009 @ 03:45 pm.
Βεβαια μιλαμε για concept…
Με αγωνια αναμενουμε την παρουσιαση!
Η εκθεση της Γενευης ποτε ειναι???
dkalo on 03.03.2009 @ 03:56 pm.
5-15 Μαρτίου αλλά ήδη έχουν διαρρεύσει οι πρώτες φωτογραφίες.
jim3 on 09.03.2009 @ 03:07 pm.
H τιμη του θα ειναι 28 – 30..Φυσικα κ θα εχει πισω θεσεις κ τα ανθρακονηματα θα υπαρχουν κ στην εκδοση παραγωγης.
deme on 12.03.2009 @ 07:32 pm.
Τα αν8ρακονηματα και ειδικοτερα η οροφη ,μαλλον ειναι δυσκολο να περασουν στην παραγωγη και να κρατη8ει σε λογικα επιπεδα η τιμη.
Η ενεργητικη αναρτηση πιστευω οτι θα ειναι στα options.
Το επιπεδο κατω μερος ελπιζω να υλοποιηθει για να συνεργαζεται με τον διαχυτη, στο πρωτοτυπο υπαρχει.
Υπο8ετω οτι η τιμη 8α κυμανθει γυρω στα 27000-29000 ευρω.
Οσο για την καγκουρια; Ουδεν σχολιο, η μιτο ειναι ΙΜΒΑ και το δειχνει!
ΤΗΝ ΘΕΛΩ… ΤΩΡΑ!!! :D