Η Acer ζορίζεται στα tablets, προβλέψεις για πωλήσεις στο μισό

by Stefanos Kofopoulos • On 27-06-2011 • AT 5:41 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Acer ζορίζεται στα tablets, μειώνει τις προβλέψεις για πωλήσεις στο μισό

Προβλήματα στην Acer που βλέπει τα tablets να μην πουλάνε όσο θα ήθελε. Δυστυχώς η εταιρεία αναγκάστηκε να μειώσει κατά 50% τις προβλέψεις για πωλήσεις tablets το 2011. Η Acer προβλέπει ότι θα πουλήσει περί τα 2.5 εκατομμύρια tablets αντί των 5 με 7 εκατομμυρίων που αρχικά είχε σχεδιαστεί. Ο λόγος για τις μειωμένες πωλήσεις είναι προφανής και ονομάζεται ανταγωνισμός χωρίς όμως να κατονομάζεται συγκεκριμένα η Apple η κάποιος άλλος κατασκευαστής.

Ίσως να είναι το iPad, όχι απλά ένα tablet αυτό που θέλουν οι χρήστες. Μπορεί να είναι η αδυναμία του Android να ανταποκριθεί δυναμικά και να εξελιχθεί όσο γρήγορα απαιτεί η αγορά με πολλά και ποιοτικά apps. Το ίδιο ισχύει και για τα Windows powered tablets. Προς το παρόν, τα νούμερα δείχνουν ότι εταιρείες όπως η Acer έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο μειωμένες πωλήσεις netbooks αλλά και χαμηλότερες πωλήσεις tablets, εξαιτίας του ανταγωνισμού.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προσωπικά στο ιΠαντ και στι ιΦον έχω ελάχιστες εφαρμογές αλλά μάλλον ειμαι η εξάιρεση..
    Οσο για την Ασερ, με μοντέλα (τη ταμπλέτα εννοω…. όχι την Ταιβανέζα με το αυτοκόλητο) σαν και αυτό και πάλι καλά αμα πουλήσουν εστω και 50% κάτω. Λες και ειμαστε στο ’90.. Οσο μεγάλες και αν ειναι οι Ταιβανέζικες εταιρίες και αξιοθαύμστες για τη πρόοδο τους (τεχνολογική κυρίως), η διοίκησή τους πάντα θα έχει τη λογική αυτων που ακολουθουν τις εξελίξεις… ακόμα ειναι σε μια ΟΕΜ λογική (εκτος μάλλον απο την ΗΤC). Ειναι αστείο να πιστευουν οτι θα ανταγωνιστουν την Αππλε και τους Κορεάτες. ΔΙαφορετικές φιλοφοφίες εντελώς.
    Αν και η όλη χώρα προσπαθεί να αναπτύξει τη καινοτομία, δίνει βάρος σε καθαρά ποσοτικά δεδομένα (και βάζω μέσα τη καθαρά τετράγωνη λογικη της μηχανολογίας) και αφήνουν εντελώς εξω οτιδίποτε σε σχέεση με ποιοτικά δεδομένα, αίσθηση, εικόνα.

  2. Δεν ανταγωνίζονται μόνο την Apple αλλά όσους κατασκευάζουν tablets. Η Apple απλά πουλάει περισσότερο από όλους και όλα, προς το παρόν.

Top

Show Buttons
Hide Buttons